Izložba radova sa Letnjeg ateljea: Još jedan korak na dugom putovanju FOTO/VIDEO

Jedna japanska mudrost kaže da dugačko putovanje započinje jednim korakom - tako bilo i sa Letnjim ateljeom koji, evo, traje punih deset godina, čulo se na otvaranju izložbe radova sa poslednje manifestacije, održane u drugoj polovini avgusta i početkom septembra ove godine u Galeriji Narodnog univerziteta.

Upravo na tom mestu Vranjanci od utorka mogu pogledati radove nastale u tih dvadesetak dana stvaranja i druženja u kojima su učestvovala 34 likovna umetnika različitog uzrasta i senzibiliteta.

Oni su tokom ateljea stvarali koristeći razne tehnike, a nastajale su slike, crteži, akvareli, duborezi, dela na keramici...

Direktorka Narodnog univerziteta Gordana Dimitrijević rekla je da je reč o izložbi svih učesnika Letnjeg ateljea.

"Za vreme tronedeljnog ateljea učesnici su imali priliku da stvaraju u ovoj galeriji i gradskom parku, u okviru manifestacije Dani Vranja", rekla je Dimitrijević.

Jovana Nastić, upravnica Galerije Narodnog univerziteta naglasila je da su najmlađi sugrađani bili vrlo zainteresovani posmatrači, a potom se i "sa lakoćom priključili i stvarali rame uz rame sa učesnicima ateljea, inspirišući jedni druge".

"Ko jednom doživi Letnji atelje, uvek se sa radošću vraća, jer se ovde stiču slikarske veštine, ali i nova prijateljstva, stvaraju nove neraskidive veze, nose se nezaboravne uspomene", rekla je na otvaranju Nastićeva, ističući da su u ustanovi ponosni na prvi jubilej ateljea.

Prvi Letnji atelje održan je 2013. godine.

Ljubitelji likovne umetnosti postavku će moći da razgledaju i tokom januara.

Najnovije vesti