Izložba radova radionice Craft Club: Dečja mašta i umeće kao unikat FOTO/VIDEO

Izložba dečjih radova polaznika vranjske Kreativne radionice Craft Club, otvorena je u sredu u maloj sali Galerije Narodnog univerziteta u Vranju.

Ljubiteljima umetnosti predstavljena su 73 rada 18 malih umetnika, polaznika ove radionice.

Upravnica Galerije Narodnog muzeja Jovana Nastić rekla je na otvaranju da su ovo veče i izložba posvećeni svim malim umetnicima.

"Oni su svojim rukama i srcem stvarali ove čarobne radove.

Smešteni u svetu mašte, boja, oblika i priča, uz pomoć voditeljke radionice, kreirali su svoja jedinstvena dela koja su pred vama", rekla je Nastić na otvaranju.

Voditeljka radionice Craft Club Tanja Pešić, po struci arhitekta, a po hobiju stvaralac prepoznatljivih umetničkih predmeta, podsetila je na početku da ova radionica postoji od 2018. godine, a da je nakon pauze zbog korona pandemije ponovo krenula sa radom 2021. godine.

Ona je kazala da su tematske radionice veoma specifične po tome što, "kroz igru i rad na konkretnom umetničkom delu, deca upoznaju razne materijale, likovne tehnike, i kombinacije istih stvarajući neverovatna unikatna dela".

Svim polaznicima radionice uručene su zahvalnice, a tročlani žiri (u sastavu Vesna Marinković Stanković, akademski slikar, Iva Meštrović, akademski slikar i Slađana Arizanović, nastavnica likovne kulture) dodelio je tri prve nagrade.

Prvo mesto pripalo je polaznici Lani Ristić, drugo Milici Pešić, a treću nagradu su ravnopravno podelili Petra Nikolić i Lenka Mitić.

Nastavnica Arizanović je kazala da žiri nije imao lak zadatak.

"Dugo smo posmatrali ova umetnička dela malih autora, divili se njihovoj veštini, izboru motiva, uživali smo.

Trudili smo se da odaberemo one radove gde je bilo najviše mašte, umeća, odlučili su možda i neki detalji.

Vrlo je teško bilo odlučiti se za tri prva rada", rekla je Arizanović.

Izložba u Galeriji Narodnog univerziteta u Vranju moći da se pogleda do 29. septembra.

Najnovije vesti