Izložba i predavanje: Štampana izdanja u Vranju kroz vekove

Izložba fotografija "Knjiga o Vranju i okolini - od srednjeg veka do Drugog rata", autora Gorana Arsića, biće otvorena u četvrtak uveče povodom 140 godina od osnivanja Biblioteke Bora Stanković u isturenom bibliotečkom odeljenju u Donjem Vranju.

Osim izložbe, Vranjanci će moći da čuju i predavanje autora o štampanim izdanjima koja su kroz vekove bila prisutna u Vranju sve do današnjih dana čime, kako je objašnjeno, Biblioteka nastavlja započeti ciklus "Druženja četvrtkom".

- Prostor gradske biblioteke u Donjem Vranju godinama je bio zapostavljen.

Sada pokušavamo da ga oživimo programski, jednako kao Biblioteku u gradu, kako po broju upisanih članova tako i po aktivnostima koje u našem prostoru održavamo - izjavio je za Južne vesti direktor Zoran Najdić.

Goran Arsić, autor izložbe i predavač, bivši je sveštenik Srpske pravoslavne crkve.

Perkusionista je na tombaku, bendiru, ćupu i defu u muzičkom sastavu Trio Ved, grupi koja neguje jezičko, muzičko nasleđe i sviranje na tradicionalnim instrumentima.

Arsić je do sada objavio knjige "Učiti sanskrit" (2004), o srodnosti između sanskrita i srpskog jezika, a te godine preveo je i delo Hazrata Inajata Kana "Tajna zvuka i sklad života".

Izložba u odeljenju Biblioteke u Donjem Vranju biće otvorena u četvrtak u 19 časova.

Najnovije vesti