Izgradnja stadiona po UEFA standardima u Vranju najavljuje se za početak 2023'

Izgradnja pre nekoliko godina najavljenog stadiona po UEFA standardima u Vranju trebalo bi da počne 2023. godine, javlja lokalna RTV, pozivajući se na izvore iz lokalne vlasti.

Novi sportski objekat, umesto na Sportskom centru, što je bila prvobitna lokacija, gradiće se na mestu Stadiona Jumko.

"Izrada projektne dokumentacije je u finalnoj fazi i trebalo bi da bude završena do kraja godine, tako da se početak radova očekuje početkom naredne.

Prva procena je bila da će izgradnja stadiona po UEFA standardima koštati oko 15 miliona evra, ali je izvesno da će aktuelna ekonomska kriza izazvana pandemijom koronavirusa i ratom u Ukrajini zasigurno povećati, a možda i duplirati troškove", piše RTV.

Gradski većnik za sport Nenad Đorđević kazao je RTV-u da se od projekta "ne odustaje" i da će sve što je planirano "biti realizovano".

On je dodao i da su "rešena imovinski pitanja sa kompanijom Jumko u vezi sa budućom izgradnjom.

Stadion bi trebalo da ima oko 9.000 sedećih mesta.

Vranje je jedan od osam gradova u Srbiji u koji su ušli u nacionalni projekat izgradnje stadiona po UEFA standardima, iza kojeg stoji Vlada Srbije.

Komentari

A zatvoren bazen,akva park,renoviranje sportske hale ,sistem grejanja znaci veliko nista...

Normalno je da uz novi stadion bude izvršena prenamena Jumkovog bazena u zatvoreni bazen. I da sve to predje u ruke Grada na konto konvertovanog duga u akcije Jumka. Ovo je bila dugogodišnja ideja Grada ali su neki iz Jumka odugovlačili ovo... Vranju je i te kako potreban zatvoreni bazen.

Bazen zatvoren u okviru sportske hale dimenzije 33×25m a u produzetku gde je sada teren sa vestackom travom akva park postoji projekat koji moze svako da vidi na sajtu grada

Najnovije vesti