Izgradnja puta kroz Rakovac probija prvobitni budžet

Vranje/Bujanovac - Nedavno započeta rekonstrukcija lokalnog puta kroz selo Rakovac u opštini Bujanovac premašiće planirani budžet od 48 miliona dinara, izjavio je zamenik predsednika opštine Stojanča Arsić.

Arsić je objasnio da će do "probijanja" budžeta doći zbog promene prvobitnog projekta i proširenja puta za pola metra.

Asfaltiranje deonice koja vodi od ulaza u Rakovac, pored fabrika Bivoda i Heba, sve do starog puta, duga je ukupno 2,3 kilometra.

Odluka o proširenju doneta je nakon što je zaključeno da planiranih 5 metara nije dovoljno za ovu saobraćajnicu.

- Promena projekta se odnosi samo na širinu, uvećava se sa 5 na 5,5 metara, što će razumljivo povećati trošak, ali nam je važnije posao bude urađen kako treba - izjavio je Arsić za portal Bujanovačke.

Projektom je predviđena i izgradnja trotoara sa obe strane celom dužinom puta, dok je rok za prvu fazu radova mesec dana.

Rekonstrukcija ove saobraćajnice, kao i puta Srpska kuća – Karadnik – Vrtogoš, koja je takođe započeta, spadaju u tzv. "kapitalne investicije" finasirane najvećim delom sredstvima koje obezbeđuje Koordinaciono telo za jug Srbije, uz određenu dotaciju lokalne samouprave.

- Asfaltiranje u Rakovcu je trebalo da košta 48 miliona dinara, a ove druge deonice 42 miliona dinara.

Planiramo da se u Rakovcu uradi više nego što imamo sredstava, pa da se plaćanje prolongira na sledeću godinu, dok će radovi na putu Srpska kuća – Vrtogoš koštati manje.

Naime, JP Putevi Srbije snosiće troškove rekonstrukcije jednog dela te deonice, oštećene tokom radova na Koridoru 10 - rekao je Arsić.

Najnovije vesti