Izgradnja fudbalskog stadiona u Vranju: Javna prezentacija projekta od narednog utorka

Javna prezentacija urbanističkog projekta za izgradnju fudbalskog stadiona po UEFA-a standardima u Vranju, u trajanju od sedam dana, održaće se u periodu od utorka 26. septembra do ponedeljka 2. oktobra.

Projekat će moći da se pogleda svakog dana od 11 do 13 časova u prostorijama Odeljenja za urbanizam, imovinsko pravne poslove, komunalno stambene delatnosti i zaštitu životne sredine, u Ulici Ive Lole Ribara broj 1 (I sprat, kancelarija broj 6).

Urbanistički projekat će biti izložen u ulaznom holu, kao i u prostorijama Odeljenja za urbanizam, imovinsko pravne poslove, komunalno stambene delatnosti i zaštitu životne sredine Gradske uprave grada Vranja na već pomenutoj adresi, kao i na zvaničnoj internet stranici grada Vranja (www.vranje.org.rs/vesti).

Ovlašćena osoba za davanje obaveštenja o sadržaju javne prezentacije je šef Odseka za urbanizam Jovana Antić, diplomirani inženjer arhitekture (kontakt telefon 017/7155065).

"Pozivaju se sva zainteresovana pravna i fizička lica da obave uvid u urbanistički projekat i da u toku trajanja javne prezentacije dostave svoje primedbe i sugestije u pisanom obliku Odeljenju za urbanizam, imovinsko-pravne poslove, komunalno stambene delatnosti i zaštitu životne sredine", saopšteno je iz Gradske uprave grada Vranja.

Podsećanja radi, novi sportski objekat, umesto na Sportskom centru što je bila prvobitna lokacija, gradiće se na mestu Stadiona Jumko.

Prva procena je bila da će izgradnja stadiona po UEFA standardima koštati oko 15 miliona evra, ali se pretpostavlja da će aktuelna ekonomska kriza, izazvana pandemijom koronavirusa i ratom u Ukrajini, zasigurno povećati, a možda i duplirati troškove.

Iz Gradske uprave je saopšteno da su rešena imovinski pitanja sa kompanijom Jumko u vezi sa budućom izgradnjom.

Stadion bi trebalo da ima oko 9.000 sedećih mesta.

Vranje je jedan od osam gradova u Srbiji u koji su ušli u nacionalni projekat izgradnje stadiona po UEFA standardima, iza kojeg stoji Vlada Srbije.

Komentari

Sve imamo jos samo nam stadion treba, pitam se za koga?
Ljudi rade za 30.000 dinara a vi pravite stadion od 30miliona evra....

To u Vranje ima da kosta troduplo, da bi mogli svi da se namire

A i vreme je da se i Vranju ispuni jedno od datih obećanja bez obzira što ćemo biti zadnji u izgradnji stadiona.Opet se čekalo sa rešavanjem nekog spora sa Jumkom a grandiozna dugovanja im grad konvertovao u neke akcije

Za 9000 mesta ne moj ni da počinjete. Gde da smestimo navijače, Reala,Barselone, Čelzija, Bajerna, Milana... ako nekim božijim čudom Vranjanci zaigraju u ligu šampiona? Pa li će idemo u Surdulicu? Odmah da ste izmenili projekat i da podignete stadion za najmanje 20000 sedećih mesta i još 10000 stajaćih! Nije Vranje na kraj sveta, sve nam delite po malo ili ništa. Moja poruka državi je : Ili pravite nešto da vredi ili nemoj ni da počinjete!

Sramota ziva za tih 30 miliona kako vi kazete mozete srediti grad i prigradska sela da to bude ko njujork a ne da pravite stadioni, kome treba stadion kad vam mladi sve odose za peru zrnce iz golemo selo i za mile sukaljku li ce pravite stadion oni stari nemogu da igraju. samo se nadam da ce brzo izbori pa da se nesto promeni u vranje.

Samo kvalitetno renovirani. Izgraditi otvoren i zatvoren bazen u 2 sportskom kompleksu.
Ali prvo eliminisati smrad kod pijace (Milenijum), srediti Bolnicu, Ćošku, ulice, parking mesta (mora da bude i besplatnih)....Stadion neće ništa da unapredi. Samo pranje novca i provizija.

Bravo, dajte nam hleba i igara. A sto u bolnici nema doktora, sto se zatvorise sve firme, sto je jedini biznis ovde trgovina, znamo vec cime, to nema veze. Bitno da se napravi stadion kojo ce da zvrji prazan a kumovsko-rodbinske firme koje ce da grade zgrnu milione.

Sve sto se uradi je dobro, cinjenica da se grad iseljava nestaje, nema nikakve investicije decenijama, mladi nepovratno odlaze, grad se svodi na penzionere, drzavni posao, ostalo je stalo.

Bolje te pare utrositi za asfaltiranje ulica, gadsko osvetlenje uredjenje Markovog Kaleta, pa da imaju Vranjanci sta da pokazu posetiocima, ne da se stide. Stadion- nevidjena glupost za Vranje koje nema ni fudbal te reprezentativni.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...