Iz Radnika se oglasili povodom Slučaja Kolubara: Šteta zbog neistina nemerljiva

Vranje/Surdulica - Fudbalski klub Radnik nepravedno je doveden u vezu sa Slučajem Kolubara i ovom prilikom jasno i nedvosmisleno želimo da istaknemo da naš fudbalski klub nije ni u kakvom smislu povezan sa sporom između Fudbalskog saveza Srbije (FSS) i tog kluba iz Lazarevca, saopšteno je uprave FK Radnik.

"Šteta koja se medijskim napisima i linčom nanosi našem klubu je nemerljiva.

Neistine priče kojima smo izloženi direktno slabe FK Radnik i pregovaračku poziciju prilikom ugovoranja transfera, ruše motivaciju igrača koji su deo kluba, kao i želju sponzora da podrže Radnik, a sve navedeno je od krucijalnog značaja za nastavak neometanog funkcionisanja.

FK Radnik želi da stavi tačku na neistinite spekulacije koje se tiču takmičenja, u kojem ćemo nastupati naredne sezone 2023/24.

Naš klub je obezbedio mesto među šesnaest najboljih ekipa Srbije, kroz mečeve baraža i eliminaciju FK Grafičara, te smo se na pošten način i po svim propozicijama izborili da budemo deo srpske fudbalske elite i ravnopravan učesnik Super lige Srbije.

FK Radnik se već godinama može pohvaliti sjajnom reputacijom, kao i rezultatima do kojih smo dolazili kroz marljiv rad i odgovorno poslovanje kluba.

Ozbiljne medijske neistine kojih smo svedoci konkretno prete da naruše ugled kluba.

Pošto je FK Radnik već devet godina redovan učesnik Super lige Srbije, bez ijedne mrlje, želimo da zaustavimo nepravdu koja nam je već učinjena i donela veliki broj problema.

Ne sumnjamo u rad FSS-a, njegove akte, propise i procedure.

Uvereni smo da će čelni ljudi našeg fudbala na najbolji mogući način i u interesu srpskog fudbala doneti najpravedniju odluku.

FK Radnik još jednom apeluje na striktno izostavljanje imena kluba pri pominjanju Slučaja Kolubara, kako bi smo u narednom periodu mogli neometano da obavljamo pripreme za sezonu 2023/24 sve sa jednim ciljem koji nas krasi već godinama, a to je da se pošteno borimo na terenu i radimo na boljitku srpskog fudbala", saopšteno je iz uprave FK Radnik.

Podsećanja radi, FSS je zbog sumnje da su rezultati na utakmicama Kolubare čudni, rešio da pokrene postupak protiv tog kluba i oduzme mu devet bodova, što je direktno uticalo na to da Kolubara bude tim, uz Mladost GAT, koji je direktno ispao iz Superlige, dok su Radnik i niški Radnički opstanak izborili preko baraža.

Najnovije vesti