Iz JP Novi dom predložili Gradskom veću povećanje cena grejanja

Iz Javnog preduzeća Novi dom u Vranju predložili su Gradskom veću Grada Vranja odluku o promeni cene grejanja, tražeći povećanje od 10 procenata za fizička lica u Vranju i Vranjskoj Banji i 30 odsto za povlašćene korisnike, Zdravstveni centar Vranje i korisnike poslovnog prostora u Vranjskoj Banji.

Predlog odluke je podneo Nadzorni odbor JP Novi dom, a trebalo bi da stupi na snagu po usvajanju na sednici Gradskog veća.

Zahtev je u Gradsko veće poslat 7. juna.

U obrazloženju ovakvog predloga iz JP Novi dom navedeno je da je to iznuđena odluka zbog najnovijeg poskupljenja energenata, te da je ukupno učešće mazuta i električne energije u proizvodnji toplotne energije 75 odsto.

"Realno povećanje bi trebalo da bude 100 odsto, da bi se sačuvala likvidnost.

Preduzeće predlaže najmanje moguće povećanje cena", naveli su iz Novog doma.

U predlogu odluke piše da bi cena grejanja za pravna lica u Vranju ostala ista, "ali uz uzajamnu saradnju i subvencije od Osnivača (Grada Vranja,p.r) kako bi se održala likvidnost preduzeća i kontinuitet u isporuci toplotne energije krajnjim korisnicima".

Iz Novog doma su poručili da će, ukoliko se cena mazuta bude i dalje menjala (sada je 115,36 dinara po kilogramu), "preduzeće biti prinuđeno da ponovo uputi zahtev za korekciju cena usluge grejanja", kaže se u odluci NO Novi dom koju je potpisao predsednik NO Nenad Tasić.

Najnovije vesti

Foto ilustracija UC Od petka skuplje cigarete »

Vranje - Nakon što je Vlada Srbije povećala akcize na cigarete za dinar i po, počele su spekulacije o tome kada će pušač...