Iz Šumskog donirali tri inhalatora Dečjem odeljenju

Deo radnika Šumskog gazdinstva Vranje organizovali su humanitarnu akciju u okviru koje su vranjskom Zdravstvenom centru donirana tri inhalatora.

Osim inhalatora koji su namenjeni Dečjem odeljenju vranjske bolnice, za najmlađe pacijente obezbeđene su igračake, društvene igre i knjige za decu kojima je opremljen prostor za odmor i zabavu.

Ljiljana Antić, direktorka Zdravstvenog centra, zahvalila se na donaciji i naglasila da je od samog početka epidemije Kovid19 vranjski Zdravstveni centar u više navrata dobijao donacije od građana, nevladinih organizacija, preduzetnika, velikih kompanija, ambasada pa i Svetske zdravstvene organizacije.

- Donirana je medicinska oprema, maske, rukavice, flaširana voda, pribor za higijenu, oprema za medicinsko osoblje.

Sve što bi pomoglo lekarima, medicinskim sestrama i pacijentima.

Hvala radnicima Šumskog gazdinstva koji su našli motiv da se pridruže toj porodici humanista i daruju nam opremu i rekvizite koji će svakako olakšati boravak u bolnci našim najmlađim pacijentima - istakla je doktorka Ljiljana Antić.

Nikola Novković, direktor vranjskog Šumskog gazdinstva, kazao je da je ponosan na svoje zaposlene koji su u kratkom roku sakupili dovoljno novca da se kupi oprema koja će koristiti pre svega deci.

- U danima kada je usled pandemije zbog koronavirusa trebalo organizovati poslovanje u skladu sa propisanim merama kako bi zaštitili zaposlene, razmišljali smo kako je ljudima koji su se suočili sa ovim virusom.

Bilo je među njima i naših radnika.

A kada se dogode takve situacije najpre razmišljamo o deci, o njihovoj bezbednosti.

Darivati nešto Dečjem odeljenju vranjske bolnice je dobra odluka dela zaposlenih koji su se samoorganizovali i pokrenuli ovakvu akciju.

Poklonli su nešto što je potrebno svakodnevno, a ne samo sada dok traje pandemija zbog kovida19 - rekao je Novković.

Koordinatorka akcije Jelena Stanković istakla je da je ovo javno preduzeće "dokazani prijatelj lokalne zajednice", pa je zato svima koji su učestvovali u ovoj akciji bitno da se u ovom slučaju identifikuju kao radnici ŠG Vranje te veruje "da ovo neće biti usamljena inicijativa".

Donacija je rukovodstvu Zdravstvenog centra uručena u četvrtak 27. avgusta.

Najnovije vesti