Istorijski uspeh: Rukometaši Vranja u Super Arkus ligi FOTO

Pobedom od 29:23 (13:13) nad Goč Merkurom, u drugoj utakmici finala plej of-a Super B lige Istok Zapad u subotu uveče, rukometaši Vranja 1957 plasirali su se u najelitniji rukometni rang takmičenja u Srbiji - Super Arkus ligu.

Najefikasniji u ekipi Vranja bio je Đuro Mujić.

Iako su u regularnom delu prvenstva izgubili obe utakmice protiv tima iz Vrnjačke Banje, Vranjanci su, kad je bilo najvažnije, trijumfovali u oba meča finala plej of-a, najpre u Vrnjačkoj Banji i potom u Vranju, i izborili se za srpsku rukometnu elitu.

Vranjanci su drugu, ispostavilo se i odlučujuću utakmicu, prelomili od 45. minuta, do kada se igralo ravnopravno.

Već u 50. minutu vranjski tim imao je pet golova prednosti (26:21), a u 53. minutu i 27:21.

Do kraja domaći su rutinski priveli meč kraju i priredili veliku radost domaćoj publici koja je u velikom broju ispunila Sportsku halu u Vranju.

Komentari

Bata Prle cestita na ulasku u Super ligu. Ovaj Goc koji je bio lider na tabeli je "pocepan" u Vrnjackoj Banji a i sada.
Iskreno, ekipa Goca je bila neprepoznatljiva. RK Vranje ima par talentovanih decaka koji su vec bili kod superligasa sa povratkom u Vranje. Neosporan talenat, ali ova Super liga je bas jaka. Trebace mnogo novca. Mozda je i Goc bio svestan toga, setio se Prokuplja.

Где је сад компанија стручњака која једва чека кикс тима са највећим успехом у деценији, зашто једва чекамо неуспех младих момака који су доказали да није све у квалитету и парама него у слоги и срцу а помало и мушкости?

Uspeh za pricu ali daj da malo posmatramo racionalno stvari nasa ekipa agresivna i voljna da pobedi ekipa Goca vremesna ibezdusna i nezainteresovana ,Ulazak u Arkus ligu sa ovim igračkom kadrom nezamisliv mogu da ostanu jedan ili dva igrača dovesti nove igrače i parirati u mnogo jacui ligu a pitanje trenera stvar uprave .Vranje je oduvek bio rukometni centar sto pokazuje veliki broj igrača koji igraju na stranu i inostranstvu.Pojacan rad sa mladim selekcijama sto do sada nije bilo izraženo i da ne budemo epizoda uloga u Arkus ligu .

Bata Prle, hvala,prijatno i dovidjenja.
Vidimo se u Arkus ligi.

Najnovije vesti