Istorijski meč u Trgovištu: Pčinja - Kablovi 9:0

Vranje - Pčinja iz Trgovišta ostvarila je istorijsku pobedu od 9:0 (4:0) nad ekipom Kablova iz Zaječara, u utakmici 23. kola Srpske lige Istok koja je odigrana u Trgovištu.

Ne pamti se da su Pčinjani postigli ovoliko golova na jednoj utakmici, a poseban je kuriozitet što su to učinili u prvoj sezoni nakon plasmana iz Niške zone u Srpsku ligu.

Treba napomenuti da je razlog ovako visokog rezultata svakako činjenica su gosti iz Zaječara na ovu utakmicu doputovali samo sa desetoricom fudbalera.

Strelci za Pčinju bili su Stošič u 17. i 68, Marjan Petović u 21. i 27, N. Arsić u 37. i 54, Veličković u 76, D. Stojilković u 78. i 79. minutu.

Ekipa iz Trgovišta sada je deveta na tabeli sa 33 boda, ali je od šeste pozicije u debitantskoj sezoni u Srpskoj ligi Istok dele samo tri boda.

Nakon pobede od 5:0 u prošlom kolu protiv Moravca u Mrštanu, hanska Morava u derbiju začelja sa niškim Car Konstantinom nije uspela da se domogne bodova i poražena je na svom terenu sa 1:3, iako su Hančani vodili nakon prvog poluvremena sa 1:0.

Narednog vikenda u 24. kolu Morava iz Vladičinog Hana će na veoma teško gostovanje četvrtoplasiranoj Vlasini u Vlasotincu, sa minimalnim šansama za osvajanje bodova.

Pčinja će gostovati sedmoplasiranom Jedinstvu u Paraćinu, koje ima samo bod više, i to će biti prilika da u direktnom duelu prestigne konkurenta sa viši plasman na tabeli.

ISPADA OSAM, ULAZE ČETIRI EKIPE

Iz Srpske lige Istok ispašće na kraju sezone sedam najslabije plasiranih klubova i još onoliko koliko se vrati iz Prve lige Srbije, a pripadaju teritoriji Srpske lige Istok, odnosno osam najslabije plasiranih klubova i još onoliko klubova koliko se vrati iz Prve lige Srbije, ukoliko prvoplasirani klub kroz baraž ne obezbedi ulazak u Prvu ligu Srbije. U Srpsku ligu Istok plasiraće se prvoplasirani klubovi zonskih fudbalskih liga iz grupa Istok, Zapad, Jug i Centar.

Ceo tok utakmica Pčinja - Kablovi i Morava - Car Konstantin možete pogledati u video matrijalu FS RIS u nastavku.

Najnovije vesti