Informacije o porezu preko Jedinstvenog informacionog sistema

Lokalna poreska administracija (LPA) Gradske uprave Vranja saopštila je da su informacije o porezu na imovinu i drugim izvornim javnim prihodima od 1. januara 2019. godine dostupne građanima, privredi i državnim organima preko Jedinstvenog informacionog sistema LPA na linku lpa.gov.rs.

- Korisnici koji su u prethodnom periodu već registrovani u LPA i imaju otvoreno korisničko ime i šifru, mogu pristupiti navedenom portalu, a novi korisnici nalog za pristup (korisničko ime i šifru) otvaraju u LPA.

Centralizacija podataka 145 lokalnih poreskih administracija, građanima i privredi omogućava da na portalu Jedinstvenog informacionog sistema LPA vide sve svoje poreske obaveze na teritoriji Republike Srbije, kao i da elektronskim putem podnesu prijavu za utvrđivanje poreza na imovinu.

Za sva sporna pitanja, poreski obveznik se može lično informisati u Gradskoj upravi u Odseku lokalne poreske administacije, te putem telefona: 017/402-392, 402-397, 402-331 ili putem email-a lpa@vranje - piše u saopštenju LPA.

Najnovije vesti