Indeksi za brucoše Visoke škole: Dualno obrazovanje obezbeđuje posao

Brucoši će u Visokoj školi primenjenih strukovnih srudija u Vranju naredne tri godine provesti u usvajanju znanja, veština, razmeni ideja i sticanju prvih ozbiljnijih životnih iskustava, kazala je u ponedeljak na prijemu novih akademaca direktorka škole dr Ljiljana Đorđević.

- Nadam se da će uzajamna saradnja lokalne samouprave i naše škole biti uspešna kao i do sada, na obostrano zadovoljstvo.

Dugi niz godina Grad prepoznaje naše potencijale, ali i važnost Visoke škole i njenih studenata za grad i okrug, te samim tim i ulaže u njih - kazala je Đorđevićeva.

U ponedeljak je u ovoj školi organizovan svečani prijem za 135 brucoša, povodom početka nove akademske godine.

Ceremoniji dodele indeksa prisustvovali su gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković i gradska većnica za obrazovanje Zorica Jović.

- Na temeljima vašeg znanja, razvija se pokretačka snaga, ne samo našeg Grada, već i cele države.

Lokalna samouprava nastoji da još više doprinese procesu efikasnog studiranja, a napori za uspešno uvođenje dualnog obrazovanja uspešno su prepoznati od strane države.

Ovim smo stvorili uslove za bržu primenu stečenog znanja, čime se ostvaruje lakše i brže zapošljavanje mladih - rekao je gradonačelnik Milenković.

Visoka škola primenjenih strukovnih studija je akreditovana visokoškolska ustanova sa sedam studijskih programa na osnovnim, dva na specijalističkim i tri studijska programa na master strukovnim studijama, koji su u postupku akreditacije.

Najnovije vesti