Ilić Stošić (SSP): Poštovane kolege, izdržite još malo

Svi građani imaće besplatno zdravstveno osiguranje, bez obzira na to imaju li ili ne overenu knjižicu, a minimalne početne plate lekara biće 1.000 evra, medicinskih sestara 600 evra, saopštila je u petak predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) u Vranju, oftalmolog Mirjana Ilić Stošić.

"Obećavamo i srazmerno povećanje za sve ostale zaposlene medicinske radnike, ukidanje svih administrativnih barijera za pristup građana zdravstvenoj zaštiti.

Završetak svih započetih investicija u Zdravstveni centar Vranje, ulaganje u kadrove, a ne u cigle i grede, reviziju svih plaćanja u prethodnom periodu sa procesuiranjem svih koji su se na narodnoj muci, kao i na otimanju od zdravstvenih radnika, bogatili.

Ilić Stošić u saopštenju dodaje da se "bliži kraj ponižavanju i degradiranju zdravstvenih radnika".

"Kolege zdravstveni radnici, ovih dana ste izloženi svakodnevnim pritiscima, maltretiranju i ucenama.

Radno mesto za koje ste se školovali, žrtvujući svoju mladost, vreme i zdravlje, a vaši roditelji odvajali od usta da bi vas izveli na pravi put, danas ne služi da istakne vašu profesionalnost, humanost i solidarnost, već da vas pojedini opskurni likovi ucenjuju i maltretiraju.

Umesto da časno obavljate svoju profesiju zdravstvenog radnika, primorani ste da služite kao dekor autobusa, praznih fabričkih hala, montažno-demontažnih gradilišta i slušaoci ofucano demagoških fraza loših đaka i kriminalizovanih uličara.

Dosledni sebi i građanima odlučni smo da se izborimo za bolji život svih.

Da jedina ograničenja budu granice ličnih inspiracija i motiva", napisala je Mirjana Ilić Stošić, predsednica GrO SSP Vranje i kandidatkinja za narodnog poslanika.

Najnovije vesti