Ilić Stošić: Naprednjaci spremaju provokatorske grupe za protest u Vranju

Ova vlast je kao razjarena zver, pa ne znam šta sve može da im padne napamet kada su u pitanju mirni protesti građana, ocenila je u izjavi za dnevni list Danas Mirjana Ilić Stošić, predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) u Vranju.

"Ne raduje me informacija koja je došla do mene da se za subotu u Vranju organizuju grupe iz redova SNS-a koje bi trebalo da provociraju građane na protestu i izazovu nasilje", navela je Ilić Stošić.

Na pitanje novinara Danasa zašto je SSP još uvek usamljena u protestnim okupljanjima u Vranju, predsednica SSP Vranje je odgovorila da nije njeno da to komentariše.

"To bi trebalo da pitate njih.

Ja vam samo mogu reći da će SSP uvek biti uz građane Vranja u borbi za poništeno ljudsko dostojanstvo i pravo na normalan život dostojan čoveka", rekla je Ilić Stošić.

Ona je podsetila da je pored članova ove stranke prošle subote u policiji priveden i novinar, a da je prilikom nedavne posete funkcionera SSP Vranju Borka Stefanovića i Marinike Tepić "takođe bilo osmišljenih provokacija iz redova naprednjaka na koje građani nisu naseli".

Protestno okupljanje u Vranju, kako je objavljeno na društvenim mrežama, zakazano je za subotu 4. decembar u 13.45 sati kod Sabornog hrama Svete Trojice u centru Vranja.

Građane su na ovaj skup pozvali i iz lokalnog Udruženja Borino i evropsko Vranje (BEV) čiji su članovi u petak najavili da će se pridružiti protestu.

Najnovije vesti