Igre bez granica i u Vranju

City Games karavan, nešto slično nekadašnjim Igrama bez granica, uskoro kreće na svoju turneju, a u Vranje stiže 18. jula.

Nesvakidašnje igre, mnogo adrenalina, timski rad i nezaboravno druženje očekuju svakog ko se bude tog dana našao na Jumkovom bazenu tog dana od 19.30 sati.

Zabava i sport na devetoj sezoni City Games-a sa sobom donosi i nova uzbudjenja, najavljuju organizatori.

- Ove godine smo malo promenili pravila.

Grad koji bude najbolji u Srbiji kvalifikuje se za evropsko City Games finale, koje će 2020. godine biti održano u Luksemburgu.

Tamo će ukrstiti snage sa najboljim evropskim gradovima, što će biti pravi spektakl koji na ovim prostorima još nije viđen - kaže autor i direktor projekta Miroslav Krzyk.

Trinaest zanimljivih disciplina u vodi i pored bazena spojiće ljude i gradove, a sve kroz zabavu i sport.

- Tim se sastoji od šest članova od kojih dvoje moraju biti ženskog pola, okupite ekipu i prijavite se na takmičenje na kome je učešće potpuno besplatno.

Ono što je najbitnije jeste da takmičari ne moraju biti profesionalni sportisti.

Bitno je imati timski duh i želju za dobrom zabavom - kažu organizatori.

City Games karavan krenuo je iz Hrvatske, a u Srbiju stiže već 4. jula kada će prvi gradovi odmeriti snage na bazenu u Vrbasu.

- Nakon toga 6. jula družićemo se u Subotici, 8. jula u Inđiji.

U Somboru će 10. jula na polufinalnoj večeri snage ukrstiti pobednici iz prethodnih gradova - kaže se u saopštenju.

Nakon toga, kvalifikacije se nastavljaju 12. jula u Valjevu, 14. jula u Loznici, 16. jula u Knjaževcu i 18. jula u Vranju.

Na bazenima u Čačku očekuje se drugo polufinale, a 22. jula na Zlatiboru najbolji gradovi boriće se za titulu prvaka koji će predstavljati Srbiju na evropskom finalu 2020. godine u Luksemburgu.

- Pozvao bih sve koji prošle godine nisu uspeli da obezbede svoje mesto na City Games-u da se obavezno prijave ove godine.

Prijave su već otvorene tako da nemojte ponovo zakasniti.

Možda ste baš vi ti koji će Srbiji doneti veliku pobedu - dodao je Krzyk.

Prijave se obavljaju preko službene web stranice www.city-games.com, a pozvani su svi sportisti, rekreativci i ljubitelji sporta "da se prijave, dobro zabave i donesu veliku pobedu svom gradu i svojoj zemlji".

Najnovije vesti