Humanost najmlađih: Nagradu sa konkursa poklonila najboljem drugu (FOTO, VIDEO)

Jovana Milovanović, učenica drugog razreda OŠ Jovan Jovanović Zmaj, novi bicikl, nagradu koju je dobila za rad na likovnom konkursu "Bezbedan sam učesnik u saobraćaju", poklonila je drugu Mateji.

- Hvala gradu što je organizovao ovaj konkurs i dodelio nam nagrade.

Kako je bezbednost dece u saobraćaju veoma važna, a ja već imam nov bicikl, ovaj koji sam dobila kao nagradu poklanjam svom drugu Mateji - rekla je Jovana i izazvala zaglušujući aplauz prisutnih.

Svim pobednicima ovog likovnog konkursa, u ponedeljak su, na svečanosti u velikoj sali Skupštine grada Vranja, uručene nagrade - bicikli i kacige za osvojena prva, druga i treća mesta.

Na konkurs je stiglo 78 radova predškolaca i učenika osnovnih škola od prvog do četvrtog razreda.

Predsednik Skupštine grada Dejan Tričković kazao je na svečanosti da je "preventivno delovanje primaran cilj lokalnog Saveta za bezbednost saobraćaja".

- U tome je vrlo važan sistematičan rad na saobraćajnom edukovanju dece, u koji će biti uključeni roditelji i prosvetni radnici, neposredno utičući na obrazovanje dece.

Osim što im treba dati lični primer poštovanja saobraćajnih propisa, vrlo je važno da im ukažemo na značaj kontinuiranog i interaktivnog učenja o pravilima u saobraćaju.

Zato, u ime Saveta i lokalne samouprave grada Vranja posebno apelujem na sve roditelje i lica koja se bave obrazovno-vaspitnim radom da u ovakvim aktivnostima više podstiču rad i učešće dece.

Nadam se da ćemo na narednim konkursima i takmičenjima imati mnogo primera, kao što je slućaj sa odeljenjem 3/1 OŠ Radoje Domanović, iz kojeg su svi učenici učestvovali na konkursu - rekao je Tričković.

Dodeljene su i zahvalnice Tehničkoj školi i Školi animiranog filma, koje su dale poseban doprinos u realizaciji ovog konkursa.

Konkurs su organizovali Savet za bezbednost saobraćaja grada Vranja, Tehnička škola i Škola animiranog filma.

Najnovije vesti