Humanitarna dekupaž radionica za pomoć mladoj Vranjanki u petak

Humanitarna dekupaž radionica za pomoć Danici Janjić iz Vranja održaće se u petak 30. jula u dvorištu Narodnog univerziteta u Vranju.

Okupljanje učesnika za radionicu u organizaciji NU i UG Roditeljstvo plus biće u petak od 17.30 do 18 časova, saopšteno je iz ove ustanove.

Organizatori su saopštili da kotizacija za učešće na radionici iznosi 500 dinara i napominju da će novčana sredstva biti uplaćena na namenski račun na kome se prikuplja novčana pomoć za Daničino lečenje.

"Učesnici treba da ponesu predmete koje će ukrašavati (tegle, činijem kutije...) .

Predmeti koji se izrade na radionici biće izloženi na prodaju u okviru Humanitarnog bazara za Danicu čije je održavanja najavljeno za 7. avgust na centralnom gradskom šetalištu ispred Robne kuće u Vranju.

Za sve učesnike radionice, koje iz NU pozivaju da se prijave u što većem broju, obezbeđen je parking u dvorištu ustanove na dan održavanja.

Radionicu će voditi Marija Dejković.

APEL ZA POMOĆ

Danica Janjić rođena je 4.11.2004. godine u Vranju. Prema informacijama sa sajta Fondacije Budi human o svoje dvanaeste godine bila je sasvim normalno dete koje je uživalo u igri sa svojim vršnjacima.

"Godine 2016. godine se sve srušilo. Danici je dijagnostikovan tumor kičmene moždine i celokupan život do tada se promenio. Usledila je operacija u Kliničkom centru u Beogradu. Na sreću, patohistološki nalaz je pokazao da je uklonjeni tumor bio dobroćudan i da par meseci nakon operacije treba da ode na rehabilitaciju u Banju Koviljaču, gde će stati na svoje noge i prohodati. Sve je ukazivalo na oporavak koji ide u dobrom smeru, međutim, polovinom 2017. godine situacija se pogoršala i Danica je bila prinuđena da koristi invalidska kolica. Tuđa pomoć je bila neophodna. Usledile su mnogobrojne rehabilitacije u Banji Koviljači, Seltersu i mnogim drugim centrima. Lečila se i u Klinici za rehabilitaciju Dr Miroslav Zotović u Beogradu. U celoj situaciji Danica se pokazala kao izuzetno jaka i uporna devojčica koja ne skida osmeh sa lica i hrabro se bori svakim danom. Naporno vežba svaki dan kako bi ponovo stala na svoje noge. Prema rečima neurohirurga koji na osnovu snimaka magnetne rezonance prati Daničino zdravstveno stanje vidljivi su pozitivni pomaci koji ulivaju nadu. Sledeći korak koji treba uraditi jeste, problem koji Danica ima sa posledičnom skoliozom kičme koja joj pravi dodatne probleme u držanju tela i otežava protok likvora unutar kanala kičmene moždine. Danici su sredstva potrebna za lečenje, operativne zahvate, specijalističke preglede, rehabilitaciju neurorobotikom, za medicinsku opremu kao i za putne troškove i smeštaj. Pomozimo ovoj devojčici da ponovo napravi korak i ostvari najveću pobedu u svom životu", poručuje se u apelu za pomoć Fondacije Budi human.

KAKO JOŠ POMOĆI

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1043 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1043 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001038023-68

Uplatom na devizni račun: 160600000103822350
IBAN: RS35160600000103822350
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

Najnovije vesti