Hor i solisti Muzičke škole oduševili nastupom u Kombank dvorani

Hor i solisti muzičke škole Stevan Mokranjac u Vranju nastupili su u prepunoj Kombank dvorani u Beogradu, na koncertu koji je održan povodom "Dana Evrope 2019", organizovanom pod pokroviteljstvom delegacije EU u Srbiji.

Nastup je usledio nakon sedmodnevnog muzičkog kampa "Muzika nade" na kome su, zajedno sa decom iz cele Srbije i dirigentima iz Srbije i Španije, pripremali zanimljiv i raznovrstan program.

- Pred više od 1.200 posetilaca, zajedno sa virtuozom na trubi Pačom Floresom, Bajagom, Vasilom i Martom Hadžimanov, Vranjanci, koje su za ovaj događaj pripremale i pratile na kampu prof. Aleksandra Savić i prof. Srnica Radulović, našli su se na velikoj sceni i pokazali da su uvek na visini zadatka.

Posebno su se naši đaci i profesori istakli izvođenjem pesme "Đelem, đelem" u modernom etno-jazz aranžmanu koji je za ovu priliku napisala prof. Aleksandra Savić, a koju su, uz podršku svojih drugara iz orkestra posebno emotivno i u duhu južnjačkog temperamenta preneli na publiku, pobravši posebne simpatije - navode iz Muzičke škole Stevan Mokranjac za Vranje News.

Osim hora tu su bili solisti Sara Stojanović i Hana Zupančić, klarinetista Silistar Demirović, harmonikaši Andrija Mladenović i Durmiš Salihi, kao i bivši učenik vranjske škole klavirista Jovan Marinković.

Snimak Vranje News-a sa nastupa hora Muzičke škole Stevan Mokranjac na otvaranju ovogodišnje Svetosavske nedelje u Vranju možete pogledati u nastavku.

Najnovije vesti