Hiljadu dvesta paketa za romske i socijalno ugrožene porodice

Akcija podele paketa sa sredstvima za higijenu romskim porodicama u Vranju održana je u sredu u Gradskom parku.

Gradski većnik za manjine Dejan Ivanović naglasio je da akciju organizuje Grad Vranje, uz podršku Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i donatora.

"Danas smo sproveli akciju podele higijenskih paketa pripadnicima romske nacionalne manjine, a narednih dana akcijom će biti obuhvaćene i ranjive kategorije stanovništva.

U ovoj akciji, kao delu aktivnosti koje sprovodimo od početka pandemije izazvane koronavirusom, biće podeljeno 1.200 paketa", rekao je Ivanović.

On je naglasio da je cilj da se pomogne građanima iz romskih naselja.

"Da im se i na ovaj način, pored vakcinacije i poštovanja preventivnih mera koje preporučuju lekari, pomogne da lakše prebrode krizu, steknu imunitet i time sačuvaju svoje zdravlje i zdravlje naše države", kazao je Ivanović.

On je najavio da će u narednom periodu biti organizovana i podela paketa sa osnovnim životnim namirnicama.

Akcije pomoći sprovode se u koordinaciji sa Ministarstvom zdravlja i uz podršku donatora, a to su Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ), Fondacija za otvoreno društvo, Stalna konferencija gradova i opština (SКGO) i Visoki komesarijat UN za izbeglice (UNHCR Srbija).

Komentari

Što se ne obrate svojim sunarodnicima što na svojim proslavama Grand pevaljkama daju bakšiš i po 5hilj eura, nego traže od države za koju ni u jednom segmentu svog delovanja nisu dali bilo kakav doprinos.

Najnovije vesti