Heroin umesto čokolade: Carinici otkrili 8,5 kilograma droge

Vranje/Horgoš - Heroin u količini od 8,4 kilograma zaplenjen je u jednom autobusu sa Kosova, na graničnom prelazu Horgoš, na izlaznoj traci ka Mađarskoj, saopšteno je iz Uprave carina.

Droga, kao i još120 boksova cigareta, objašnjava se, bili su sakriveni u duplom bunkeru jednog autobusa koji je došao iz smera Kosova.

- Heroin i cigarete su otkriveni kada je na red za redovnu kontrolu na izlazu iz zemlje pristigao autobus kosovskog prevoznika sa 6 vozača i 40 putnika koji je saobraćao na liniji AP KiM – Švajcarska.

Pošto su u vozilima istog prevoznika carinici u više navrata otkrivali krijumčarene cigarete tokom prethodnih meseci, postojala je realna mogućnost da će u nekom od narednih navrata doći do pokušaja krijumčarenja još neke robe.

Želevši da provere svoju pretpostvku, carinici su autobus uputili na detaljnu kontrolu skenerom kada je potvrđeno da su bili u pravu.

Naime, slika sa skenera je ukazala na postojanje specijalnog, duplog bunkera namenjenog za krijumčarenje koji je bio smešten u podu, između prednjih točkova autobusa.

Specifično je to što su konture na snimku skenera ukazivale na postojanje dva odvojena bunkera, od čega je jedan trebalo da bude paravan za drugi - navode iz Uprave carina.

Carinici su potom otvorili prvi bunker i u njemu zatekli 120 boksova cigareta raznih marki (malboro, vinston, sobranje, davidof), da bi iza njega uočili "drvenu prepreku ispred koje je bio posut biberom u zrnu, pretpostavlja se sa namerom da od dalje kontrole odvrati službenog psa".

- Uklonivši ovu drvenu pregradu, pred carinicima se ukazao prostor obložen stiroporom u koji je bilo smešteno 16 paketa od po oko pola kilograma heroina, pa se radi o ukupnoj količini od 8,4 kilograma.

Nakon što su droga i cigarete otkriveni, o svemu su obavešteni policija i tužilaštvo, dok je vozač autobusa za vreme detaljne kontrole i nakon otkrivanja ovog krivičnog dela, bio potpuno smiren.

Na pitanje carinika šta se nalazi u drugom bunkeru, kratko je rekao "čokolada" - saopštavaju iz Carine.

Najnovije vesti