Help pomogao Spasićima, ovog leta izdvojili čak 2 miliona za đake

Organizacija Help odreagovala je po hitnom postupku na javni apel da se za troje đaka, koji žive u teškim materijalnim uslovima, sa samohranom majkom u selu Donje Trebešinje nadomak Vranja, obezbedi školski pribor.

Aktivisti ove organizacije posetili su porodicu Spasić u petak i odneli potreban školski pribor i rančeve.

Help je organizacija poznata po sličnim akcijama.

Prema podacima koje je Vranje News dobio iz kancelarije Help-a u Vranju, tokom avgusta i početkom septembra obezbedili su pomoć za 232 učenika osnovnih škola, u uzrastu od prvog do osmog razreda u vidu školskog pribora i materijala.

Za te namene Help je izdvojio skoro 2 miliona dinara.

- Ova mera podrške je namenjena deci koja dolaze iz ugroženih porodica s ciljem poboljšanja uslova za ostvarivanje boljih rezultata u školovanju.

Samim tim se deca iz ugroženih porodica osnažuju i dobijaju mogućnost za ostvarivanje svojih potencijala - poručuju iz Help-a, uz napomenu da će se ovakvi vidovi pomoći nastaviti.

Apel za pomoć Spasićima stigao je u četvrtak Iz Udruženja "Roditeljstvo plus" da se pomogne đacima prvog, četvrtog i sedmog razreda iz ove porodice da normalno pohađaju nastavu.

Pre godinu dana Snežana Spasić iz Donjeg Trebešinja u požaru je izubila supruga, oca njihovo troje dece i sve pokućstvo koje su godinama sticali.

Udruženje "Roditeljstvo plus" je obezbedilo komplet udžbenika za đake iz ove porodice.

Najnovije vesti