Hapšenje u Vranju zbog krijumčarenja migranata

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova obavili su hapšenja u Vranju i još nekoliko gradova Srbije, tom prilikom priveli 7 osoba osumnjičenih da su organizatori krijumčarenja ljudi i pronašli 991 iregularnog migranta koji će biti prebačeni u prihvatne centre, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Hapšenja su sproveli pripadnici policije iz policijskih uprava Vranje, Beograd, Subotica, Sombor, Kikinda, Šabac, Kraljevo i Novi Pazar, u okviru međunarodne akcije "Hotspot".

Akcija je počela u sredu rano ujutro, oko 6 sati, na teritorijama osam policijskih uprava u Srbiji, objašnjavaju iz MUP-a.

"Obavljeni su detaljni pretresi prihvatnih centara za migrante, otvorenih i zatvorenih prostora na kojima borave migranti u cilju pronalaženja iregularnih migranata i članova organizovanih kriminalnih grupa koji se bave njihovim krijumčarenjem", navodi se.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je, zajedno sa pomoćnikom direktora policije Draganom Vasiljevićem, pomoćnikom direktora policije i načelnikom PU za grad Beograd Veselinom Milićem i republičkim komesarom za izbeglice i migracije Vladimirom Cucićem, prisustvovao akciji sprovedenoj na teritoriji beogradske opštine Savski venac.

On je izjavio da je osam policijskih uprava, u sadejstvu sa Bezbednosno-informativnom agencijom (BIA) i Komesarijatom za izbeglice, u okviru međunarodne akcije "Hotspot", borbe protiv ilegalnih migracija i borbe protiv krijumčarenja ljudi, "učinilo sve što je u skladu sa zakonom da se ilegalne migracije, ali na prvom mestu krijumčarske bande obuzdaju i privedu zakonu".

"Država Srbija neće biti parking za migrante, država Srbija će poštovati svoje zakone i očekuje od svih da, bez obzira na našu humanost i organizovanost, na prvom mestu poštuju naše zakone.

Naš svakodnevni život neće i ne može biti ugrožen i naš svakodnevni život ne može da postane žrtva i predmet rada krijumčarskih bandi", poručio je Vulin.

Najnovije vesti