Hapšenje u Bosilegradu pod sumnjom na špijunažu

Žitelj Bosilegrada Lj. G. (1963) uhapšen je u ponedeljak 4. decembra pod sumnjom na izvršenje krivičnog dela špijunaža, saopšteno je iz Višeg javnog tužilaštva u Vranju.

Do hapšenje je, kako se navodi u pisanom saopštenju tužilaštva, došlo "nakon kontinuranog rada BIA, VBA, Policijske uprave Vranje i Višeg javnog tužilaštva u Vranju".

Krivično delo za koje je Bosilegrađanin osumnjičen je propisano je članom 315, stav 1 Krivičnog zakonika.

U tom članu piše: "Ko tajne vojne, ekonomske ili službene podatke ili dokumente saopšti, preda ili učini dostupnim stranoj državi, stranoj organizaciji ili licu koje im služi, kazniće se zatvorom od tri do petnaest godina".

"Osumnjičeni se sumnjiči da je pripadnicima strane organizacije Republike Bugarske saopštio tajne vojne podatke, koji mogu da prouzrokuju štetne posledice za bezbednost, odbranu i vojne interese zemlje.

Uhapšena osoba je, uz krivičnu prijavu, radi saslušanja privedena glavnom javnom tužiocu u Višem javnom tužilaštvu u Vranju", saopšteno je iz VJT.

Komentari

kojoj budali je palo na pamet da na nakon rata uzme bugarske krajeve sa stanovnistvom. cela desna obala morave je trebala da se odkaci.

Највероватније је хтео да сазна рецепт за војнички пасуљ, а то је најстрожије чувана војна тајна.

Najnovije vesti