Hašiš i marihuana na granici (FOTO)

Na izlaznoj strani graničnog prelaza Gradina, na granici sa Bugarskom, carinici su kod državljanina Turske, u kutiji cigareta, pronašli plastičnu kesicu sa deset grama hašiša, saopštava Uprava carina.

- Istog dana, na istom graničnom prelazu, otkriven je i devizni prekršaj u iznosu od 6.000 evra; novac je privremeno zadržan.

Detaljnim pregledom mercedesa nemačkih registarskih oznaka, kod državljanina Nemačke, pronađeno je 16.000 evra, od kojih mu je vraćen dozvoljeni iznos za prenos od 10.000 evra - navode iz Carine.

Na osnovu pojačanih mera nadzora izlaznih putnika i analize rizika u saradnji sa policijom, carinici su na pomenutom graničnom prelazu izdvojili još jedan „mercedes“ nemačkih registarskih oznaka, kojim su putovala dvojica turskih državljana.

- Kontrolom automobila, u kaseti između vozačevog i suvozačevog sedišta, pronađena je jedna kesica u kojoj se nalazilo nekoliko tableta ekstazija.

Daljim pregledom putnika i prtljaga, u džepu pantalona spakovanih u torbi, nađene su još dve kesice sa više od 12 grama marihuane i hašiša.

Kuriozitet je da je i treći pokušaj krijumčarenja droge na graničnom prelazu Gradina takođe otkriven u „mercedesu“ nemačkih registarskih oznaka, kada je kod 46-godišnjeg državljanina Turske, u donjem vešu, pronađena kesica sa skoro 22 grama marihuane, a pregledom prtljaga, u jednoj od cipela pronađena je i kesica sa semenkama indijske konoplje - saopštavaju iz Carine.

Najnovije vesti