Grujičić: Vranjsko zdravstvo dijagnostički opremljeno FOTO/VIDEO

U vranjsku bolnicu stigao je novi digitalni mamograf sa tomosintezom, koji predstavlja standard u današnjoj dijagnostici, izjavila je u petak u Vranju ministarka zdravlja u tehničkom mandatu Danica Grujičić, koja je u jeku predizborne kampanje obišla renovirane objekte Opšte bolnice u okviru vranjskog Zdravstvenog centra.

Grujičić je, obilazeći kabinete za radiološku dijagnostiku i novo Odeljenje neurologije, izrazila zadovoljstvo što vranjski Zdravstveni centar postaje "moderna bolnica sa savremenom dijagnostikom".

"Pozivam sve žene posle navršene 50. godine života da bar jednom godišnje urade mamografski pregled", istakla je Grujičić.

Ona je poručila mlađim ženama da vode računa i odlaze na redovne preglede.

"Nažalost, poslednja ispitivanja pokazuju da veliki broj žena mlađih od 50 godina dobija karcinom dojke.

Molim sve one mlade žene koje su imale u krvnom srodstvu karcinom dojke da se obavezno jave u Institut za onkologiju i radiologiju Srbije, da se uradi testiranje iz krvi u smislu sklonosti ili da se odmah uradi bar ultrazvučni pregled, koji apsolutno može da pokaže treba li da se radi mamografija ili ne.

Imate dva nova skenera, stiže vam magnetna rezonanca vrlo brzo i mislim da će, što se dijagnostike tiče, Zdravstveni centar Vranje biti potpuno opremljen", rekla je dr Grujičić.

Ona je najavila da će Ministarstvo zdravlja urediti seoske ambulante, posebno one koje su udaljene od bolnica, i opremiti ih na odgovarajući način.

U ZC Vranje trenutno se privode kraju radovi na odeljenju Ginekologije, a opremanje će, kako je najavljeno, biti odmah posle Nove godine.

Projekat za Dečje odeljenje je završen i sledi opremanje u narednoj godini.

Rečeno je i da je pri kraju priprema projektno-tehničke dokumentacije za renoviranje Doma zdravlja, ATD dispanzera i za prostore nekadašnjih odeljenja Neuropsihijatrije i ORL-a.

Komentari

Лепо и за Врање велика ствар. Али ставите на листу и стару зграду хирургије. Да се не стидим Јована Јовановића Лунге. Задужио је Врање заувек.

Да под дијагнозом је

Госпођо,није ли вас срамота? Где су оне најављене тужбе против Нато и много што шта што сте најављивали пре но што постадосте министарка? Слатка власт.

Sve je to lepo, još samo da nađu i odgovarajuće doktore za sve to, koji hoće da rade, i biće sve ok. Do tada će sve biti kao i ranije - privatno, privatno i samo privatno!

Najnovije vesti