Gradsko veće Vranja: Budžetski suficit 17,6 miliona

Odluka o završnom računu budžeta grada Vranja za 2021. godinu usvojena je u sredu, na 91. sednici Gradskog veća.

Ukupno ostvareni prihodi i primanja u budžetu grada Vranja i budžetskih korisnika sa prenetim sredstvima iz prethodne godine iznose 3,22 milijarde dinara, dok su ukupni tekući rashodi 3,04 milijarde, objavljeno ke nakon sednice.

"U 2021. godini ostvaren je budžetski suficit u iznosu od 17,6 miliona dinara.

U konsolidovanom završnom računu budžeta grada Vranja za 2021. godinu evidentirana su sredstva u iznosu od 175,1 milion dinara.

Ukupni prihodi i primanja, dobijeni konsolidacijom svih budžetskih korisnika ostvareni su 89,52 procenta u odnosu na planirana sredstva, dok su ukupni rashodi i izdaci izvršeni sa 87 odsto.

Takođe, razmatrani su i usvojeni i finansijski izveštaji za 2021. godinu javnih preduzeća u likvidaciji Direkcija za razvoj i izgradnju grada Vranja i Skijalište Besna Kobila", navodi se.

Prošla je i odluka o obrazovanju specijalizovane jedinice civilne zaštite za uzbunjivanje na teritoriji grada Vranja.

Na sednici ub) sredu prihvaćena su rešenja o obrazovanju organizacionih odbora manifestacija Zlatni puž 2022 i Vranjsko sportsko leto 2022.

Komentari

Pitam za komsiju, kako je ostvaren suficit kad mi u Urbanizmu od januara 3 plate jedva primismo i za prvih 3 meseca napravismo manjak od 38 miliona, pa gde cete sa taj toliki suficit prvo?

Najnovije vesti