Gradsko veće usvojilo finansijske planove mesnih zajednica

Na sednici Gradskog veća u ponedeljak 26. februara usvojeni su Posebni programi namirenja poverilaca u likvidacionom postupku javnih preduzeća Direkcija za razvoj i izgradnju grada Vranja i Skijalište Besna Kobila, saopšteno je iz gradske Službe za odnose s javnošću.

Većnici su prihvatili Nacrt rešenja o formiranju Gradskog štaba za vanredne situacije i izveštaj o radu Gradskog štaba za 2023. godinu.

Usvojeni su Tekst javnog konkursa za finansiranje projekata iz oblasti kulture za 2024. godinu, Nacrt odluke o izmeni i dopuni odluke o određivanju autobuskih stajališta za korišćenje linijskog prevoza putnika na teritoriji grada Vranja, kao i Predlog odluke o pokretanju postupka za davanje u zakup lokacija za postavljanje bilborda na teritoriji Grada Vranja, javnim nadmetanjem.

Prihvaćeni su i Predlog odluke o pokretanju postupka za otuđenje građevinskog zemljišta u javnoj svojini Grada Vranja, javnim nadmetanjem i Tekst javnog oglasa o otuđenju neizgrađenog građevinskog zemljišta u u javnoj svojini Grada Vranja, javnim nadmetanjem.

Na sednici su razmatrani i prihvaćeni finansijski planovi mesnih zajednica na teritoriji Grada Vranja za 2024. godinu, Strategija razvoja poljoprivrede i ruralnog razvoja Grada Vranja za period od 2023. do 2030. godine, Predlog rešenja o imenovanju Lokalnog saveta za zapošljavanje, kao Predlog rešenja o imenovanju Komisije za realizaciju mera/programa aktivne politike zapošljavanja-LAPZ 2024-2026.

Gradski većnici prihvatili su i Predlog odluke o raspisivanju javnog poziva za bespovratno sufinansiranje aktivnosti investicionog održavanja i unapređenja svojstava zgrada na teritoriji Grada Vranja, sredstvima iz budžeta grada, kao i Tekst javnog poziva za izbor projekata za bespovratno sufinansiranje aktivnosti investicionog održavanja i unapređenja svojstava zgrada.

Razmatran je i usvojen i predlog o prodaji cveća povodom 8. marta, u periodu od 4. do 8. marta, na delu u Ulice Kralja Stefana Prvovenčanog (kod Robne kuće).

Takođe, usvojen je i predlog o prodaji sezonskog cveća, u periodu od 1. aprila do 30. juna na istoj lokaciji.

Komentari

То се зове бацање паре у празно.Од тих пара грађани месних заједица немају ниакве користи.Од ти х пара требало би направити нешто зс децу где би могли да се друже и забаве уместо да висе на друзтвеним мрежама..

Najnovije vesti