Gradsko veće: Usvojen zahtev za izmenu režima saobraćaja u Vranju

Zahtev JKP Parking servis Vranje za izmenom režima parkiranja u pojedinim ulicama na području grada Vranja usvojen je na sednici Gradskog veća u četvrtak.

Promene se odnose na uvođenje ekstra zone u ulicama Kralja Stefana Prvovenčanog (na potezu od pošte do Ulice Moše Pijade), dr Dimitrija Jovčića, Beogradskoj i Ive Lole Ribara u kojoj će vreme zadržavanje vozila biti ograničeno na 120 minuta.

Zahtev se odnosi i na obeležavanje dodatnih parking mesta u ulicama Njegoševoj, Hercegovačkoj, Žikice Jovanovića Španca, Ivana Milutinovića i Heroja sa Košara.

"U skladu sa ovim zahtevima najpre će biti izmenjen Projekat tehničkog regulisanja saobraćaja na teritoriji grada Vranja.

O svim promenama građani će blagovremeno biti obavešteni", rekla je Danijela Milosavljević, gradska većnica za lokalnu samoupravu.

Gradski većnici prihvatili su izveštaj o radu Gradskog štaba za vanredne situacije za 2020. godinu, kao i Nacrt Programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini za 2021. godinu.

Usvojen je i Predlog projekta "Smart učionica - Mladi za budućnost".

"Projektom će biti obuhvaćeno 10 učenika srednjih škola od prvog do četvrtog razreda.

Svi zainteresovani mogu da se prijave, a nakon sprovedenog testiranja biće objavljeni rezultati.

Sve informacije o datumu i mestu održavanja testiranja biće objavljeni na sajtu grada i u medijima", istakla je Milosavljević.

Gradski većnici dali su zeleno svetlo i na Predlog Rešenja o davanju u zakup lokacija za postavljanje bilborda pojedinim privrednim društvima i Predlog Komisije za dodelu sredstava crkvama i verskim zajednicama iz budžeta grada Vranja za 2021. godinu.

Najnovije vesti