Gradsko veće: Usvojen rebalans budžeta

Na 8. sednici Gradskog veća usvojen je Nacrt odluke o izmeni i dopuni Odluke o budžetu grada Vranja za 2020. godinu.

Gradski većnik za budžet i finansije Bojan Kostić rekao je da je ova godina "karakteristična ne samo kod nas već i u svetu zbog negativnog uticaja pandemije koronavirusa na sve oblasti života, pa i na ekonomiju".

- Gubitak koji smo pretrpeli u ovoj godini zbog smanjene ekonomske aktivnosti i mera Vlade Republike Srbije za odlaganje poreskih dažbina kako bi se očuvala radna mesta u privredi, iznosi oko 200 miliona dinara.

Taj manjak u tekućim prihodima smo, zahvaljujući dobrim odlukama iz prethodne godine, uspeli da amortizujemo.

Pokrili smo minus u kasi viškom sredstava koje smo ostvarili u 2019, kada smo ostvarili suficit od 238 miliona dinara, tako da se u ovoj godini neće bitno menjati ukupan iznos budžeta - rekao je Kostić.

Po rečima gradske većnice Danijele Milosavljević usvojene su informacije o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća, društva kapitala i drugih oblika organizovanja na koja se primenjuje zakon o javnim preduzećima, a čiji je osnivač Grad Vranje, za 2019. godinu.

Usvojeni su izveštaji o radu javnih preduzeća JP Vodovod, JKP Komrad, Novi Dom i Uprava Banje sa finansijskim izveštajima poslovanja za 2019.godinu.

Prihvaćeni su izveštaji o radu javnih ustanova za prošlu godinu ŠAF, Centar za socijalni rad, Pozorište Bora Stanković, Narodni muzej, Istorijski arhiv 31. Januar, Regionalni centar za talente Vranje i Zdravstvena ustanova Apoteka Vranje, koji će biti prosleđeni skupštini na dalje razmatranje.

Usvojen je Nacrt odluke o mesnim zajednicama na teritoriji gradske opštine Vranje, kao i Nacrt odluke o utvrđivanju naziva ulica, trotoara, zaseoka na teritoriji grada Vranja.

Nazive bi trebalo da dobiju 1.154 ulice, kao i zaseoci u svim naseljenim mestima na teritoriji grada Vranja, nakon što odluka prođe skupštinsku proceduru.

Gradski većnici usvojili su Nacrt odluke o promeni Statuta grada Vranja, kao i Nacrt Odluke o promeni osnivačkog akta javne ustanove za sport i rekreaciju - Sportska hala u Vranju.

Prošli su predlozi Rešenja o priznanju prava za dodelu finansijske pomoći kod vantelesne oplodnje za šest bračnih parova.

Najnovije vesti