Gradsko veće u ponedeljak o Vetroelektrani Poljanica

Nacrt Odluke o izradi Plana detaljne regulacije Vetroelektrane Poljanica, biće tema sednice Gradskog veća grada Vranja, koja će biti održana u ponedeljak 26. decembra.

Od 8 ujutro većnici će u okviru 119. sednice razmatrati i Nacrt Odluke o izradi izmena i dopuna Plana Aleksandrovačkog jezera, kao i Predlog Komisije o izboru direktnih korisnika, privrednih subjekata, u sprovođenju mera energetske sanacije.

Na dnevnom redu Predlog Odluke o utvrđivanju konkursa koji se raspisuje za sufinansiranje projekata iz budžeta grada Vranja, radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2023. godini i utvrđivanje visine sredstava za realizaciju konkursa.

Na dnevnom redu biće i Tekst javnog konkursa za finansiranje projekata iz oblasti kulture za 2023. godinu, Tekst javnog konkursa za finansiranje ili sufinansiranje programa i projekata udruženja u oblasti društvenog i humanitarnog rada od javnog interesa za 2023. godinu, kao i Predlog Programa korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine za 2022. godinu sa finansijskim planom, prema Odluci o izmenama i dopunama Odluke o budžetu grada Vranja za 2022. godinu.

Gradski većnici razmatraće i Predlog Odluke o visini materijalne pomoći za prvorođeno dete u Novoj 2023. godini, kao i Predlog Odluke o utvrđivanju korisnika jednokratne novčane pomoći za porodice boraca i ratnih vojnih invalida.

Najnovije vesti