Gradsko veće u petak o rebalansu budžeta

Nacrt odluke o izmeni i dopuni Odluke o budžetu grada Vranja za 2019. godinu biće tema 190. sednice Gradskog veća koja će se održati u petak 29. novembra od 8 časova.

Nenad Tasić, rukovodilac Odeljenja za budžet i finansije, izjavio je prošle sedmice da postoje dva osnovna razloga za rebalans.

Prvi je povećanje plata u javnom sektoru, počev od plate za novembar 2019. godine, a na osnovu Zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetskom sistemu; a drugi korekcija finansijskih planova nekih javnih ustanova koje očekuju finansijski transfer od republike (poput Istorijskog arhiva 31. januar, Biblioteke Bora Stanković i sl).

Pred većnicima će se poslednjeg radnog dana ove sedmice naći i Predlog Odluke o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2020. godinu, te nacrt Odluke o izmeni i dopuni Odluke o mreži javnih predškolskih ustanova na teritoriji grada Vranja.

Većnici će takođe razmatrati i nacrt Odluke o izmeni i dopuni Odluke o materijalnoj podršci porodici za novorođeno dete i prvorođeno dete u Novoj godini, potom predlog Rešenja o obrazovanju Radne grupe za pripremu i izradu Plana kvaliteta vazduha na teritoriji grada Vranja, te predlogu Rešenja o izmeni Rešenja o obrazovanju Komisije za izbor korisnika jednokratne novčane pomoći za porodice boraca i ratnih vojnih invalida smeštenih na području Vranja.

Nacrt Odluke o uslovima i načinu proizvodnje, distribucije i snabdevanja toplotnom energijom takođe će biti jedna od tema sednice, kao i nacrt Odluke o dopuni Programa uređivanja građevinskog zemljišta za 2019. godinu, te nacrt Odluke o izmeni Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih, trgovinskih i zanatskih objekata na teritoriji grada Vranja.

Najnovije vesti