Gradsko veće: Radno vreme ugostiteljskih objekata isto kao i leti

Na 190. sednici Gradskog veća kojom je predsedavao gradonačelnik dr Slobodan Milenković, većnici su doneli Odluku o izmeni Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih, trgovinskih i zanatskih objekata na teritoriji grada Vranja.

Tako će ubuduće ugostiteljski objekti i zimi imati isto radno vreme kao i u letnjim mesecima.

Radnim danima i nedeljom od 7 do 24 sata, a petkom i subotom do jedan sat posle ponoći.

Doneta je u petak i Odluka o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2020. godinu i prihvaćen Nacrt Odluke o izmeni i dopuni Odluke o mreži javnih predškolskih ustanova na teritoriji grada Vranja.

- Treće i svako naredno dete u porodici imaće pravo na besplatan boravak u vrtiću, bez obzira na to koliko godina imaju starija dva deteta - rečeno je posle sednice.

Ova odluka biće u primeni od 1. januara 2020. godine.

Takođe, doneto je rešenje o obrazovanju Radne grupe za reviziju Lokalnog plana upravljanja otpadom kao i Radne grupe za pripremu i izradu Plana kvaliteta vazduha na teritoriji grada Vranja.

Članovi veća razmatrali su i prihvatili Nacrt Rešenja o otuđenju, uz naknadu u novcu, građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Vranja u Ulici Ljubomira Grozdanovića, radi ispravke granice susedne katastarske parcele.

Takođe, usvojen je i Nacrt Odluke o uslovima i načinu proizvodnje, distribucije i snabdevanja toplotnom energijom.

Najnovije vesti