Inspekcija: Oštrije mere zbog kršenja odluke o radnom vremenu kafića

Inspekcijski organi Grada Vranja su prethodnog vikenda utvrdili nepravilnosti u poštovanju gradske odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata, u smislu da kafane i kafići rade duže od dozvoljenog zakonom i odlukama, kao i da se muzika emituje i mnogo posle dozvoljenog roka.

– Inspektori su zbog toga izrekli propisane mere – kaže se na zvaničnom gradskom sajtu.

Tokom vikenda inspektori Odeljenja za inspekcijske poslove Gradske uprave, Komunalna policija, turistički i inspektori rada Pčinjskog upravnog okruga, uz asistenciju Policijske uprave Vranje, sproveli su koordinisanu akciju kontrole poštovanja radnog vremena ugostiteljskih objekata na teritoriji grada Vranja.

- S obzirom na to da postoje pritužbe građana, u narednom periodu biće pojačana kontrola ugostiteljskih objekata, čiji su vlasnici u obavezi da poštuju zakon i odluke Skuštine grada – poručuju iz gradske uprave.

Radno vreme ugostiteljskih objekata je do ponoći radnim danima i nedeljom, a u periodu od 15. juna do 15 septembra petkom i subotom od 18 sati do 1 čas posle ponoći, u skladu sa Odlukom o akustičnom zoniranje i merama zaštite od buke na teritoriju Grada Vranja.

Muzički program može se emitovati radnim danom i nedeljom nakasnije do 23 sata, a u periodu od 15. juna do 15. septembra u dane vikenda najduže do ponoći.

Radno veme mora biti istaknuto na vidnom mestu u objektu.

Novčanom kaznom od 250.000 do 500.000 dinara biće kažnjeni pravni subjekti koji ne poštuju gradske odluke.

Novčanom kaznom od 40.000 dinara kazniće se pravno lice ako muzički program izvodi protivno članu odluke o izvođenju muzičkog programa, piše u gradskim odlukama.

Inspekcije obavljaju nadzor po osnovu Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih, zanatskih i trgovinskih objekata na teritoriji Grada Vranja i Opštine Vranjska Banja, Odluke o uslovima i načinu postavljanja privremenih objekta i bašti na javnim površinama u skladu sa Pravilnikom.

Najnovije vesti