Gradsko veće: Po 300.000 za dva para koja idu na vantelesnu oplodnju

Na sednici Gradskog veća Vranja u četvrtak usvojen je Nacrt odluke o promeni osnivačkog akta Zdravstvene ustanove Apoteka Vranje i predlog Pravilnika o bližim uslovima, kriterijumima, načinu i postupku za ostvarivanje prava na naknadu troškova za vantelesnu oplodnju u 2020. godini.

Gradska većnica za informisanja Zorica Jović saopštila je nakon sednice da je prihvaćen i predlog Komisije za vantelesnu oplodnju o priznavanju prava na ime finansijske pomoći za dva para i odobrena su sredstva u visini od po 300.000 dinara.

Većnici su prihvatili nacrte Rešenja o otuđenju uz naknadu u novcu građevinskog zemljišta u javnoj svojini Grada Vranja sa pojedinih katastarskih parcela radi ispravke granica susednih katastarskih parcela.

Usvojen je predlog odluke Nadzornog odbora JP Urbanizam i izgradnja grada Vranja o visini naknade za korišćenje obeleženog prostora za taksi stajališta po ceni od 0,5 dinara po metru na dnevnom nivou.

Doneto je Rešenje o imenovanju Komisije za dodelu sredstava za finansiranje projekata iz oblasti kulture na teritoriji grada Vranja za 2020. godinu.

Većnici su prihvatili predlog Pravilnika o izmeni Pravilnika o načinu, merilima i kriterijumima za izbor projekata iz oblasti ekologije i zaštite životne sredine koji se finansiraju i sufinansiraju iz budžetskog fonda za zaštitu i unapređivanje životne sredine grada Vranja.

Prihvaćen je i zaključak Komisije za vrednovanje projekata iz oblasti ekologije i zaštite životne sredine na teritoriji grada Vranja.

Najnovije vesti