Gradski stadion dobio reflektore: Osam godina garancije na sve izvedene radove (FOTO)

Prethodnih dana na Gradskom stadionu u Vranju, čija je rekonstrukcija u toku, postavljeni su reflektori koji će omogućiti treninge i odigravanje sportskih i rekreativnih utakmica i u večernjim časovima.

Gradski većnik za sport Nenad Đorđević izjavio je za Vranje News da je sve urađeno po najmodernijim standardima, te da stadion ima garanciju na 8 godina.

- Ugovor je podrazumevao izgradnju travnatog prekrivača, ograde i osvetljenja.

Sve funkcioniše besprekorno, kvalitetnije ne može da bude, od tampona, odvodnih kanala, drenaže, osvetljenja, sve po projektu - kazao je Đorđević.

Početkom oktobra stadion je dobio veštačku travu na površini od 7.700 kvadrata, a u međuvremenu je postavljena i ograda oko terena.

Projekat rekontrukcije rađen je u okviru IPA programa i vredan je oko 266.000 evra.

Evropska Unija učestvovala je sa 85, a Grad Vranje sa 15 odsto (40.000 evra).

U drugoj fazi, predviđenoj za narednu godinu, a za koju prema rečima većnika Đorđevića Grad Vranje priprema vlastiti projekat, biće uređene svlačionice, pomoćni teren, tribine i tartan staza, čime bi Vranje trebalo da dobije moderan stadion koji će ispuniti sve propisane kriterijume za održavanje sportskih događaja.

- Taj projekat priprema lokalna samouprava, a da li će ga finansirati evropski fondovi, da li država, ne zna se još, ali je naše da budemo spremni i da imamo projekat - rekao je Đorđević za Vranje News.

Vranje i opština Montana u Bugarskoj grade dva istovetna sportska objekta, koji bi trebalo da predstavljaju osnov za razvoj mladih sportskih talenata u ovom regionu.

Najnovije vesti