Gradski štab preporučio produžetak raspusta za jednu sedmicu

Na osnovu Preporuke Vlade Srbije i procene epidemiološke situacije Zavoda za javno zdravlje na teritoriji grada Vranja, a s ciljem sprečavanja širenja virusa gripa, Gradski štab za vanredne situacije doneo je preporuku za produženje školskog raspusta, objavljeno je preko zvaničnog sajta lokalne samouprave.

Preporuka važi za učenike svih osnovnih i srednjih škola na području Vranja.

- U skladu s tim, preporuka je da raspust bude produžen za jednu radnu nedelju, odnosno da prvi radni dan bude 25. februar - kaže se u saopštenju.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar predložio je na sednici Vlade Srbije da se zimski raspust za osnovce i srednjoškolce produži.

Takvu najavu dobili su i organi Grada Vranja, sa napomenom da svaka lokalna samouprava odlučuje da li je na njenoj teritoriji neophodna takva mera u odnosu na epidemiološku situaciju.

Do ovoga je došlo nakon predloga struke, epidemiologa, koji su procenili da će u narednom periodu biti još više obolelih od gripa, a da je među pacijentima do sada bilo najviše dece.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje "Batut" do sada je od gripa obolelo oko 150.000, a umrlo tridesetak pacijenata čija se smrt može dovesti u vezu sa gripom.

Najnovije vesti