Gradski štab: Od Kruševac puta i Sabe Belče zahteva se prohodnost puteva

Na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije razmatrana je trenutna situacija na terenu usled snežnih padavina i uticaja jakog vetra, a kao neophodna mera u uslovima jakih snežnih padavina nametnuo se zahtev ka preduzećima koja čiste puteve da taj posao u ovom periodu intenziviraju.

- Donet je zaključak da JP Urbanizam i izgradnja grada Vranja, u saradnji sa izvođačem radova PTGP Saba Belča d.o.o. nastavi čišćenje opštinskih putnih pravaca i ulica na terotoriji grada Vranja u skladu sa planom rada zimske službe.

Donet je i zaključak da Kruševac put AD o ogranak Vranje intenzivira rad mehanizacije na terenu na održavanju i čišćenju državnih putnih pravaca na teritoriji grada Vranja, s ciljem nesmetanog odvijanja saobraćaja, kao i da omogući prohodnost putnih pravaca trećeg prioriteta - kaže se u izveštaju sa sastanka.

Takođe, naoženo je da JКP Кomrad nastavi čišćenje javnih površina u gradu.

Donet je zaključak da Odeljenje za inspekcijske poslove Gradske uprave "pojača kontrolu čišćenja snega i leda ispred poslovnih lokala, stambenih zgrada, autobuskih stajališta, otvorenih tržnih centara kao i uklanjanja ledenica navedenih objekata".

Naloženo je da poverenici civilne zaštite, njihovi zamenici i sekretari mesnih zajednica prate stanje na terenu i Operativnom centru Odeljenja za vanredne situacije u Vranju dostavljaju tačne i proverene informacije o potecijalno ugroženom stanovništvu, stanju putnih pravaca na teritoriji svojih mesnih zajednica, kao i da iste dostavljaju Operativnom centru Odeljenja za vanredne situacije u Vranju na telefon 017/1985.

Vlasnicima vozila porušeno je "da obrate pažnju na pravilno parkiranje svojih automobila kako bi se omogućio nesmetan rad mehanizacije službama zimskog održavanja".

- Sva raspoloživa mehanizacija je na terenu i radi se na raščišćavanju putnih pravaca u skladu sa prioritetima - navode iz Gradskog štaba.

Komentari

Daj bre sklanjajte ona romska vozila iz romsku mahalu parkiranja na glavni put. Ko da ne postoji za njih zakon. Nemože da prodje čistač od parkiranih vozila.
Stvarno sramota niko im ništa ne može.

Najnovije vesti