Gradonačelnik ugostio predstavnike obnovljenog FK Radnički

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković i gradski većnici Nenad Đorđević i Dejan Ivanović priredili su prijem za predstavnike obnovljenog Fudbalskog kluba Radnički, iz koga su ponikli mnogi uspešni fudbaleri.

- Vranje pamti ovaj nekada čuveni fudbalski klub i drago mi je da ste pokrenuli ovakvu inicijativu.

Znam da je potrebno mnogo rada i strpljenja za realizaciju ove ideje, ali želim da naglasim da će vam grad pružiti svu potrebnu pomoć.

Potrebni su dobra organizacija, odgovaran i profesionalan pristup i rezultati neće izostati.

Imate tradiciju, ime, imate našu potpunu podršku i zbog toga je potrebna vaša posvećenost kako bi klub zaživeo na veliko zadovoljstvo ljubitelja fudbala - rekao je Milenković u obraćanju predstavnicima kluba koji u većini čine pripadnici romske nacionalne manjine u Vranju.

Gradski većnici Nenad Đorđević i Dejan Ivanović dodali su da će pružiti svu potrebnu pomoć i podršku u razvoju ovog fudbalskog kluba.

Dejan Osmanović, nekada najbolji sterelac Prve lige SR Jugoslavije a sada predsednik kluba, zahvalio se gradskom rukovodstvu na podršci .

- Krenuli smo u realizaciju ove ideje sa velikim entuzijazmom.

Postoji veliko interesovanje dece i mladih i u narednom periodu preduzećemo sve potrebne korake, kako bi se klub razvijao - naglasio je Osmanović.

Sastanku su prisustvovali sekretar kluba Nebojša Stajić i članovi Upravnog odbora Nijaz Bajramović i Dejan Đorđević.

Grupa fudbalskih entuzijasta i bivših članova obnovila je rad Fudbalskog kluba Radnički, ekipe nastale posle Drugog svetskog rata, za koju su preteženo nastupali pripadnici romske nacionalne manjine iz Vranja.

FK Radnički nastao je u vranjskom naselju Gornja Čaršija i ugašen je pre desetak godina.

Najnovije vesti