Gradonačelnik ugostio nagrađene studente: Zadovoljstvo je stimulisati najbolje

Uvek smo tu za vas, za sve ambiciozne, darovite, talentovane i najbolje studente Vranja, izjavio je u četvrtak gradonačelnik Slobodan MIlenković, na prijemu za najbolje studente.

"Pokazali ste i dokazali da ste najuspešniji i ja vam želim da tako nastavite", naglasio je Milenković.

Podsetio je da je Grad Vranje sa praksom nagrađivanja studenata počeo 2017. godine, "s ciljem da se najbolji stimulišu".

"Vaši rezultati su ostvareni zahvaljujući trudu, radu, požrtvovanosti, posvećenosti ka sticanju znanja i obrazovanja, ali i velikom odricanju", naglasio je.

Ove godine grad je nagradio 49 studenata, a za ove namene iz budžeta grada izdvojena su 3,32 miliona dinara.

"Lokalna samouprava nastojaće da stvori što bolje uslove u našem gradu s ciljem da se po završetku studija vratite ovde, kako biste doprineli daljem razvoju svoje sredine.

U tom smislu, jedan od planova je izgradnja Centra izvrsnosti gde će najbolji moći da nadograđuju svoja znanja.

Ulaže se mnogo u rekonstrukciju obrazovnih institucija i veliki iznos iz budžeta opredeljen je za ove namene", kazao je Milenković.

Zamenica gradonačelnika Zorica Jović naglasila je da je jedan od ciljeva podrške koju rukovodstvo grada pruža studentima "da se po završetku školovanja vrate i stečeno znanje primene u svom gradu".

"Želim vam da nastavite sa ovakvim uspesima i budete primer svim ostalim studentima.

Najveće bogatstvo je znanje i to vam niko ne može oduzeti.

Bilo bi lepo da jednog dana to znanje podelite sa svojim sugrađanima i doprinesete daljem razvoju i napretku svog grada, a lokalna samouprava će uvek podržati sve vaše ideje i predloge", rekla je Jović.

U ime nagrađenih studenata obratila se Milica Nedeljković, studentkinja stomatologije Univerziteta u Nišu.

Najnovije vesti