Gradi se Regionalni centar za vanredne situacije

Odeljenje za privredu i ekonomski razvoj Gradske uprave Vranja realizovalo je projekat izrade tehničke dokumentacije za izgradnju Regionalnog centra za vanredne situacije u Vranju.

Načelnik Gradske uprave Dušan Aritonović kazao je za zvaničan gradski sajt da je pribavljena građevinska dozvola, urađen projekat za izvođenje radova i dobijena saglasnost nadležnog Odeljenja za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

- Lokacija budućeg objekta se nalazi između Darvinove i Ulice Filipa Filipovića, pored reke i iza Eko pumpe.

Planirani Regionalni centar za vanredne situacije imaće površinu preko 5.000 kvadrata i predstavljaće jedinstveno institucijalno, infrastrukturno, tehničko-tehnološko i bezbednosno rešenje.

I to ne samo za prevenciju, već i za efikasno reagovanje različitih spasilačkih jedinica u vanrednim situacijama na teritoriji Vranja, Pčinjskog okruga i šire - rekao je Aritonović.

Izradom tehničke dokumentacije direktno se stvaraju uslovi za izgradnju pomenutog objekta.

Ministarstvo unutrašnjih poslova odobrilo je 50 miliona dinara za početak izgradnje Regionalnog centra za vanredne situacije u Vranju, investicije koja će ukupno koštati oko 800 miliona dinara, potvrđeno je portalu Vranje News u gradskoj upravi.

Pedeset miliona je dovoljna suma da se započne izgradnja u ovoj godini, a u naredne dve u grube građevinske radove MUP bi trebalo da uloži ostatak do 500 miliona, koliko iznosi njihov deo investicije u ovoj fazi.

Samo opremanje Regionalnog centra u Vranju u kasnijoj fazi koštalo bi još oko 300 miliona.

Najnovije vesti