Grad Vranje: Nije tačno da ne obezbeđujemo prevoz za učenike u Banji

Iz rukovodstva grada Vranja saopšteno je u ponedeljak da su u javnosti objavljene netačne informacije da je Grad Vranje odgovoran za ukidanje prevoza učenika na teritoriji gradske opštine Vranjska Banja.

- U budžetu lokalne samouprave, u skladu sa članom 189, stav 5 Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, obezbeđuju se sredstva za prevoz učenika osnovne škole na udaljenosti većoj od četiri kilometra od sedišta škole.

Imajući u vidu da je zahtev za davanje saglasnosti da banjska škola organizuje prevoz svojih učenika u novoj kalendarskoj godini od direktorke škole stigao ovog jutra, Gradsko veće je na vanrednoj sednici donelo zaključak o davanju saglasnosti da direktorka OŠ Predrag Devedžić u Vranjskoj Banji organizuje prevoz učenika, u skladu sa zakonom.

Grad Vranje će, kao odgovorna lokalna samouprava, i dalje insistirati na poštovanju zakonskih procedura i poziva sve strane da ih poštuju, kako bi pre svega učenici imali bezbrižno detinjstvo i olakšan pristup sistemu obrazovanja - navodi se u saopštenju rukovodstva Grada.

Najnovije vesti