Grad treću godinu zaredom sa 12 miliona dotira zaposlenje lekara

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković i direktorka Zdravstvenog centra (ZC) Ljiljana Antić potpisali su u utorak ugovor o angažovanju mladih lekara i medicinskog osoblja za pružanje primarne zdravstvene zaštite stanovništvu u ruralnim područjima i perifernim gradskim naseljima.

Prema ovom ugovoru na ovim poslovim biće angažovano trinaest lekara opšte prakse, dva defektologa, dvadeset pet medicinskih i jedan zubni tehničar i to u periodu od 3. februara do 30. juna ove godine.

Ovo je treća godina zaredom kako lokalna samouprava u Vranju angažuje mlade nezaposlene medicinske radnike za rad u ruralnim i rubnim gradskim područjima, naglasio je gradonačelnik Milenković.

- Sada se pokazuje koliko je to značajno jer smo našli pravni osnov da i ove godine vas uposlimo, ali nam je primarni cilj bio da ukažemo poštovanje za trud koji ste uložili tokom školovanja.

Ove godine smo angažovali i zubne tehničare i stručne saradnike jer smo želeli da ove oblasti približimo seoskim i prigradskim sredinama – rekao je Milenković.

Direktorka ZC Vranje Ljiljana Antić istakla je da će na ovaj način rada u primarnoj zdravstvenoj zaštiti biti znatno ojačan.

- Moja ideja je da u Vranjskoj Banji oformimo službu kućnog lečenja koja će funkcionisati zahvaljujući vama i nadam se da će ta služba biti trajna.

Veoma smo zadovoljni vašim angažovanjem tokom prethodna dva ciklusa i sigurna sam da ćete i ovoga puta pružiti svoj maksimum, a mi ćemo se truditi da tokom ove godine što veći broj vas bude stalno zaposlen – poručila je Antićeva lekarima.

Za potrebe ovog projekta, lokalna samouprava je izdvojila 12 miliona dinara.

Komentari

Naravno da za ovo nije bilo raspisanog konkursa???? Pitanje za pravosudne organe da li svi ovi koji su primljeni imaju licencu za rad, da li su polozili strucni ispit, naravno ko ima malo znanja, zna da bi radio kao zdravstveni radnik moras imati licencu i polozen strucni ispit

Najnovije vesti