Grad sređuje atare sela u vranjskom kraju

Na putnim pravcima u vranjski mselima, ukupnoj dužini od 24 kilometara, u toku su radovi na uređenju seoskih sredina na teritoriji Vranja.

Pomoćnik gradonačelnika Saša Pešić, obilazeći radove, rekao je da lokalna samouprava asfaltiranjem nekategorisanih puteva ulaže višestruke napore na poboljšanju uslova života za sve one koji žive u seoskoj sredini.

- Radovima je obuhvaćeno čišćenje rastinja pored puteva, uređenje jarkova i bankina, za šta je izdvojeno 600.000 dinara.

Uvažavajući potrebe meštana, s ciljem povećanja sveukupne bezbednosti u saobraćaju na lokalnim putevima, Grad je ovogodišnjim Komunalnim programa za ove poslove uvrstio sela Ćukovac, Kumarevo, Tibužde, Kupinince, Aleksandrovac, put Rataje – Pavlovac, Ristovac, Buštrenje i deonicu Gornji Vrtoš prema selu Stropsko.


Predviđeni rok za završetak radova je poslednja nedelja novembra, a izvođač radova firma “Hidrokop” iz Sopota - kazao je Pešić.

Predsednik Mesne zajednice Ćukovac Aleksandar Đorđević izrazio je tom prilikom zahvalnost gradskom rukovodstvu.

Kako je rekao, nakon prošlogodišnjih radova, ovo je još jedan dokaz da gradonačelnik sa saradnicima "ima puno razumevanje za rešavanje problema sa kojima se susreću ljudi sa sela".

Najnovije vesti