Grad najavljuje pomoć porodicama koje su pretrpele štetu od poplave

Lokalna samouprava pomoći će u sanaciji objekata, a materijalna šteta biće nadoknađena nakon što Komisija za procenu štete, čiji su članovi na terenu, podnese izveštaj, rekao je u ponedeljak zamenik gradonačelnika Nenad Antić.

On je sa načelnicima Komunalne policije i Odeljenja za inspekcijske poslove Ivicom Taškovićem i Bobanom Antanasijevićem obišao porodice, čija je imovina stradala prilikom nedavnog izlivanja Vranjske reke.

Predstavnici Zavoda za javno zdravlje obavili su deratizaciju, dezinfekciju i dezinsekciju u stambenim objektima u ulicama Marije Kiri, Zlatiborskoj, a trenutno se čiste kuće u Crnogorskoj i Ulici Đure Jakšića.

U razgovoru sa građanima, zamenik gradonačelnika Nenad Antić rekao je da u čišćenju stambenih kuća i pomoćnih objekata učestvuju radnici Vodovoda i Komrada, a Crveni krst je ugroženima dostavio sušilice za izvlačenje vlage.

Procenjuje se da je tokom prošlonedeljnog poplavnog talasa Vranjske reke palo 50 litara kiše po metru kvadratnom, da je protok vode bio 25 – 30 m3/s, kao i da se bujica kretala brzinom od 3-4 m u sekundi, što je četiri puta brže od Južne Morave.

Najnovije vesti