Crveni krst donirao sušilice za stambene objekte posle poplave u Vranju

Crveni krst Srbije isporučio je u petak tri sušilice Crvenom krstu u Vranju za potrebe isušivanja vlažnih zidova u stambenim objektima poplavljenim u nevremenu koji je zahvatilo teritoriju Vranja u četvrtak 2. avgusta.

Podsećanja radi, Gradski štab za vanredne situacije u Vranju saopštio je posle poplava da je neophodno čišćenje reke od nanosa i hitna sanacija betonskih ploča kinete reke, kao i priobalja.

Kao i da oštećenja zahtevaju hitnu sanaciju postoje na Belom mostu, kod Mačkine česme, u Nemanjinoj ulici i u privatnoj kući u ul. Đure Jakšića, a procena stanja na objektima biće u nadležosti Komisije za procenu štete, koja će biti formirana na narednoj sednici Gradskog veća.

Zamenik gradonačelnika Nenad Antić rekao je da se u petak ujutro čuo sa ljudima iz kabineta Ministarstva poljoprivrede koji su obećali pomoć.

Zavod „Visan“ iz Zemuna ponudio je usluge dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije bez naknade.

Štetu u Poljaničkim selima i u koritu Veternice saniraće ekipe „Srbija Voda“.

Zbog nevremena koje je zahvatilo opštinu Žagubica Crveni krst Srbije isporučio je humanitarnu pomoć koja sadrži setove hemijskih sredstava za higijensko čišćenje i alata za krečenje i farbanje, porodične higijenske pakete, pakete konzervirane hrane za tročlanu porodicu za 7 dana, gumene čizme raznih veličina, ćebad za odrasle i decu, sušilice za sušenje vlažnih zidova, uputstva za čišćenje domaćinstva posle poplave i zdravstveno-preventivni liflet o zaraznoj žutici.

Najnovije vesti