Grad nagrađuje pobednice takmičenja Srbija u ritmu Evrope sa po 20.000 VIDEO

Gradsko veće Vranja donelo je u ponedeljak odluku da devet mladih Vranjanki, učesnica takmičenja Srbija u ritmu Evrope, koje su Vranju donele prvo mesto i domaćinstvo u narednoj godini, nagradi sa po 20.000 dinara, potvrdila je nakon sednice portparolka i gradska većnica za informisanje Zorica Jović.

Novčane nagrade biće im uručene u utorak, na godišnjoj dodeli priznanja koju će u Muzej kući Bore Stankovića organizovati Regionalni centar za talente.

Gradski većnici usvojili su u ponedeljak Odluku o izmenama i dopunama Odluke o budžetu grada Vranja, odnosno rebalans budžeta za 2019. godinu.

Prihvaćena je i Informacija o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća na području grada.

- Ovo je novina.

Do sada su preduzeća imala samo obavezu da kvartalne izveštaje podnose resornom ministarstvu, ali stupanjemna snagu novog Zakona o javnim preduzećima i Statuta grada Vranja Gradsko veće je u obavezi da prati rad javnih preduzeća i da o tome izvesti skupštinu grada.

U ponedeljak je usvojen i Izveštaj o radu Interresorne komisije za procenu potrebe za dodatnom obrazovnom, zdravstvenom i socijalnom podrškom deci, učenicima i odraslima, te predloženih i pruženih podrški u prethodnom periodu.

Takođe je prihvaćen tekst oglasa o otuđenju neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini metodom javnog nadmetanja.

- Reč je o parcelama u ulicama Ive Andrića, Budisava Šoškića, Sitničkoj, te lokacijama u Ulici Franje Kluza po početnoj ceni od 2.521 dinar po metru kvadratnom - rekla je Jovićeva.

Na sednici je usvojen i nacrt Odluke o izmenama i dounama Odluke o socijalnoj zaštiti.

Najnovije vesti