Grad investira u bezbednost u saobraćaju: Đacima vranjskih škola 57 kaciga

Učenicima Medicinske škole dr Izabel Emsli Haton u Vranju u utorak su uručene zaštitne kacige za motocikliste, donacija grada Vranja.

Tim povodom školu je posetila delegacija grada sa gradonačelnikom Slobodanom Milenkovićem na čelu, a dobrodošlicu im je poželela direktorka škole Gordana Jovanović.

- Odlučili smo da kacige za motocikliste dobiju najbolji učenici koji imaju dozvolu za kategoriju A1 - kazala je Jovanović.

Gradonačelnik Milenković rekao je da rukovodstvo grada "intenzivno radi na osavremenjivanju saobraćajne infrastrukture.

- Gde god rekonstruišemo ili asfaltiramo neku ulicu pojavi se dodatni problem, odnosno primedba građana da se veoma brzo vozi, kao i da je saobraćajna buka velika, te pitaju postoji li mogućnost da se preventivno deluje na smanjenje buke i ograničenje brzine vožnje.

Namerno sam ovo podvukao zato što je bezbednost svih učesnika u saobraćaju svima nama na prvom mestu, a naročito bezbednost mlađe populacije.

Zbog toga smo kroz delovanje Saveta za bezbednost saobraćaja najveći broj aktivnosti usmerili ka deci i mladima, i to na preventivu i edukaciju - naglasio je Milenković.

Obezbeđeno je 57 kaciga za đake završnih razreda srednjih škola sa teritorije grada, vrednosti 550.000 dinara, tako da će u ovoj školi kacige dobiti 15 đaka završnih razreda koji su stekli dozvolu za A1 kategoriju.

- Ovo je ujedno i poziv svima vama na oprez i odgovornost pre svega za vašu ali i sigurnost svih učesnika u saobraćaju.

To morate da imate na umu uvek kada vozite motor.

Lokalna samouprava nastaviće da ulaže u saobraćajnu infrastrukturu, koja je preduslov za bezbednost u saobraćaju - rekao je gradonačelnik.

Gradska većnica za obrazovanje Zorica Jović naglasila je da je inicijativa za poklanjanje kaciga srednjoškolcima potekla upravo od gradonačelnika.

- Nama u rukovodstvu grada zdravlje dece je na prvom mestu - kazala je Jovićeva.

U ime đaka koji su dobili zaštitne kacige za motocikliste zahvalila se Nikolija Antić, istakavši da je svima koji upravljaju motociklima bezbedna vožnja na prvom mestu.

Najnovije vesti