Grad finanansira stručnu praksu za devedeset mladih osoba

Devedeset osoba proći će kroz program stručne prakse u organizaciji lokalne samouprave Vranja, izjavila je u utorak Zorica Jović, gradska većnica za informisanje, posle završetka sednice Grdskog veća.

S tim u vezi usvojen je Predlog Lokalnog akcionog plana zapošljavanja grada Vranja koji obuhvata dve mere zapošljavanja - obuku na zahtev poslodavca i realizaciju Programa stručne prakse.

Prema rečima većnice Jović ova mera zaživeće do kraja godine, sa unapred utvrđenim kriterijumima.

- Ukupno će 90 osoba proći kroz Program stručne prakse, a za razliku od prethodnih godina ovog puta u prilici da apliciraju biće i osobe sa srednjom stručnom spremom - istakla je Jovićeva.

Članovi Gradskog veća usvojili su na 183. sednici izmene i dopune Programa poslovanja Javnog preduzeća Urbanizam i izgradnja grada Vranja, sa finansijskim planom poslovanja za tekuću godinu.

Usvojen je, takođe, Nacrt Lokalnog akcionog plana za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom u Vranju za period 2019-2021, te Predlog Odluke o dodeli sredstava za sufinansiranje projekata za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom na teritoriji grada Vranja u 2019. godini.

Na sednici u utorak usvojeni su i Nacrt Odluke o tehničkom regulisanju saobraćaja, te Nacrt Odluke o izgradnji, odnosno postavljanju, održavanju i zaštiti spomen obeležja na teritoriji grada Vranja.

PO 300.000 ZA SEDAM BRAČNIH PAROVA

Sedam bračnih parova sa područja Vranja dobilo je po 300.000 dinara na ime finansijske pomoći za vantelesnu oplodnju. Ovo je osma godina zaredom kako lokalna smouprava finansijski pomaže bračne parove sa teritorije grada priznavanjem prava na vantelesnu oplodnju.

Najnovije vesti