GPV: Institucije generator nebezbednosti na jugu

Građanski pokret Vranje (GPV) najoštrije je u utorak osudio oružanu pljačku kod Prevalca, isticući u saopštenju da je to "posledica lošeg rada institucija u Vranju, Policijske uprave i tužilaštava".

- Ako tužilaštvo zatvara istragu u predmetu sa lažnim ispravama zašto ne bi mogli lažni policajci da sa lažnim značkama napadaju strance na putevima na jugu Srbije, pljačkaju njihov novac i time narušavaju bezbednost i svih građana koji žive na ovom prostoru.

Tražimo od državnog vrha da država Srbija nadokandi štetu stranim državljanima kojima su pod pretnjom oružja lažni policajci oteli novac i tako umanje veliku štetu koju je taj slučaj naneo državi i jugu zemlje budući da su o ovom događaju izveštavale brojne televizije, portali i drugi mediji - navode iz GPV.

Iz ovog građanskog pokreta najavljuju da će uputiti pismo ministru Novici Tončevu da o stanju bezbednosti i neradu institucija u Vranju upozna odgovorne u Vladi Srbije.

ZABRINUTOST

- Izražavamo najdublju zabrinutost i zbog slučaja u Bujanovcu gde su prilikom hapšenja grupe koja je radila s drogom privedeni i pripadnik Vojske Srbije i policijski službenik. Jug Srbije sve više liči na Kolumbiju budući da su pojedinci iz ovog kraja na crnoj listi Interpola - navodi se u saopštenju GPV-a.

Najnovije vesti